Published On: mie, Iul 31st, 2013

EXCLUSIV: Penitenciarul Braila este dator vandut. Datorii de 200.000 RON la energie electrica si gaze

Share This
Tags

penitenciarul brailaPotrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Romania, institutia  a acumulat datorii de peste trei milioane  de euro, dintre care mai bine de un milion de euro reprezinta datorii catre furnizorii de energie electrica, gaze, apa, societatile de cablu si cele de salubritate. Reprezentantii sistemului penitenciar nu s-au indatorat doar pentru a asigura hrana, apa, caldura şi energia electrica. Pe langa furnizorii de utilitati, Administratia Penitenciarelor datoreaza sume importante de bani si unui numar mare de farmacii, dar si multor producatori de paine si distribuitori de fructe.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a precizat ca, in anul 2012, programele educative pentru detinuti au costat 33,3 milioane de lei, in timp ce, in prima jumatate a acestui an, s-au cheltuit 15,7 milioane de lei. ANP a mai aratat ca, in primele cinci luni ale anului, numarul detinutilor a crescut cu 1.442 de persoane, in timp ce in perioada similara din 2012, numarul celor incarcerati a crescut cu 1.255.

Dupa ce redactorii Infobraila au contactat conducerea Penitenciarului Braila, purtatorul de cuvant, comisar Simona Kober, a transmis un comunicat cu privire la datoriile acumulate de institutia braileana. Astfel pana la data de 1 iulie 2013,  Penitenciarul Braila are  datorii  in valoare de 196.459 lei, in special catre furnizorii de alimente, medicamente si utilitati.

Din suma datorata de Penitenciarului Braila, 189.254 de lei sunt datorii la furnizorii de utilitati, printre ei numarandu-se Electrica, GDF SUEZ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-