Published On: mie, Iul 10th, 2013

“Europa in Braila” a ajuns la editia a II-a

europaAsociatia Centrul de Tineret Tinklub Braila organizeaza, vineri, 12 iulie „ Europa in Braila”, editia a 2-a, in cadrul Proiectului „Evolutie prin Voluntariat”- Programul Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat  finantat de Comisia Europeana.

Evenimentul va avea loc in  curtea Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”din strada Oituz nr.1, intre orele 14:00 – 16:00, unde brailenii sunt invitati sa ia parte la aceasta multiculturalitate deoarece vor avea ocazia sa cunoasca traditiile, cultura si obiceiurrile tarilor din care provin voluntarii SEV, gazduiti 10 luni de Centrul de Tineret Tinklub.

Dupa reusita primei editii a evenimentului “Europa in Braila” din 2012, Tinklub continua traditia si ofera brailenilor  momente unice si posibilitatea de a afla cat mai multe despre alte tari din Europa prin interactiunea directa cu reprezentantii acestora.

Simona de Rosa, Daniel Viera, Alecsandra Matula, Cristian Viso si Ana Figueras va vor incanta cu prezentari captivante despre tara lor, dansuri traditionale si bucate specifice.

Astfel, o parte din Italia, Portugalia, Polonia si Spania va fi adusa in Braila pentru voi.

“Va asteptam in numar cat mai mare la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”, vineri 12 iulie, intre orele 14:00 si 16:00 pentru a descoperi lucruri noi si a avea parte de o adevarata experienta multiculturala” a declarat Gabriel Eduard Niculita, presedintele Centrului de Tineret Tinklub Braila.

Mentorul celor 5 voluntari SEV, psiholog Patricia Dinca explica importanta si semnificatia unui astfel de eveniment: “Suntem la cea de-a doua editie Europa in Braila si atunci cand traditiile isi gasesc puncte comune, barierele lingivistice parca se ridica, multiculturalitatea se intrepatrunde iar buna dispozitie, socializarea si increderea isi fac loc in sufletele tuturor tinerilor. Acesta este primul prag pe care tinerii voluntari atat romani cat si SEV il pasesc continuandu-si apoi impreuna drumul spre un final reusit al proiectului.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-