Published On: vin, Iul 12th, 2013

Ei sunt elevii de 10 ai Brailei! Autoritatile au acordat premii celor mai buni elevi

elevi 1

Elevii care au obtinut note maxime la cele doua examene au fost premiati astazi de autoritatile locale. La premiere au fost prezenti ministrul Educatiei, Remus Pricopie, primarul Brailei, Aurel Gabriel Simionescu, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si inspectorul scolar general Iulian Danielescu. Printre participanti s-au numarat si cei 11 elevi premiati, 5 care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, iar 6 elevi la Bacalaureat, alaturi de profesori.

 Elevii premiati au fost: Emilia Ciochina de la Scoala “Fanus Neagu”, Maria Gidiuta eleva la Scoala “Mihai Eminescu”, Maria Paraschiv de la Scoala “Fanus Neagu”, Marius Tudor a fost si el elev la Scoala “Fanus Neagu”,Roxana Vatamanu eleva la Scoala “Mihai Eminescu” – pentru notele obtinute la Evaluarea Nationala si Cerchez C. Mihail-Vlad, Marinescu V. Andreea si Oprea I. George-Bogdan de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Damian M. Ioan si Ilie C. Dana-Cristina de la Colegiul National “Nicolae Balcescu” si Colegiul National “Gh. M. Murgoci” Maciuca-Oprisanu Va. Anca , pentru notele de 10 obtinute la Bacalaureat!

Pentru al doilea an in care elevii braileni reusesc performanta de a ocupa, la nivel national, locul fruntas. “Al doilea an consecutiv, Braila a reusit sa ia locul I la Bacalaureat. Este o mare cinste pentru noi, este dovada seriozitatii si a muncii celor care lucreaza astazi la Inspectoratul Scolar din Braila”, a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta s-a aratat de altfel mandru ce rezultatele obtinute de braileni.  .

Desi este al doilea an in care suntem onorati de rezultatele la bacalaureat, dar si la evaluarea nationala, este prima data cand elevilor le este recunoscut meritul si sunt rasplatiti cu o suma de bani pentru efort si seriozitate. “Este meritul elevilor care s-au pregatit nu un an asa cum spunea domnul ministru mai inainte intr-o discutie, trebuie sa te pregatesti 12 ani ca sa iei 10 la evaluarea a ceea ce se numeste bacalaureat”, a precizat Gheorghe Bunea Stancu.

Elevi 10 premii stancuPe langa suma de bani care a fost oferita elevilor, primarul Aurel Simionescu a declarat faptul ca si scolile de unde provin acesti copii vor primi o recompensa. “Am hotarat ca pentru scolile care au dat acesti copii sa acordam o suma de bani in buget. Nu sunt multi, este vorba de 25000 lei”.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, aflat pentru a doua oara la Braila, si-a declarat admiratia pentru acest eveniment. “Este un moment pe care cred ca ati procedat foarte bine ca ati tinut sa-l marcam pentru ca munca profesorilor si munca elevilor, dar si emotiile si munca parintilor reprezinta 99% dintr-un an, iar momentele acestea de bucurie si de celebrare sunt foarte putine si cred ca e bine ca nu am ratat acest moment”.

Premierea s-a incheiat cu un spactacol in care au dansat si au cantat reprezentanti ai Scolii de Arta “Vespasian Lungu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-