Published On: mar, Iul 23rd, 2013

Din 86 de profesori braileni doar 42 au promovat examentul de definitivat

Share This
Tags

profesori examen7.400 de persoane au sustinut joi examenul national de definitivare in invatamant, proba in urma careia cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. 684 de candidati s-au retras din examen, iar 16 au fost dati afara pentru ca au incercat sa copieze. Anul trecut, promovabilitatea la examenul de definitivat a fost de 62,23%.

La nivelul Municipiului Braila, potrivit Inspectorului General, Iulian Danielescu “din totalul de 86 de candidati care au sustinut examenul de definitivat, doar 42 dintre acestia au reusit sa promoveze examenul”.

Acesta a mai precizat faptul ca: ”Subiectele de la matematica au avut un grad normal de dificultate”.

La nivel national, promovabilitatea este de 47,83%, cu 14,4% mai mica decat cea de anul trecut.

Intre 23 si 24 iulie candidatii pot depune contestatii, 25-26 iulie se vor solution contestatiile, urmand ca pe 27 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Potrivit Legii Educatiei Nationale, cadrele didactice care promoveaza examenul de definitivat dobandesc titlul de profesor cu drept de practica in invatamantul preuniversitar. Cadrelor didactice angajate cu contract de munca pe o perioada determinata, care au promovat examenul de definitivat, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic-catedra ocupata, prin hotararea consiliului de administratie din scoala respectiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-