Published On: vin, Iul 26th, 2013

Din 2014, brailenii isi vor petrece timpul liber in spatii modernizate

Share This
Tags

zoo- administratieGradina Zoologica din Braila este o locatie unde atat copii, cat si adultii prefera sa-si petreaca timpul liber. Desi in ultimii ani s-au facut anumite modernizari, acesta nu intruneste standardele europene cerute.

In cadrul unei conferinte de presa, primarul Aurel Simionescu a precizat faptul ca ii sprijina pe cei de la Zoo sa obtina fonduri europene pentru modernizare, sa arate mai frumos si in acelasi timp sa indeplineasca cererile Uniunii Europene. “O sa discutam chestiunea respectiva. A fost o conjuctura in care Gradina Zoologica si parcul, au fost date catre Directia Pietelor la momentul respectiv, spunandu-se ca, ceea ce ramane de pe la piata sa se poata hranii animalele de la Gradina Zoologica. Viata evolueaza, povestea in care hai ca merge ia de colo, da de colo, nu mai merge. Deci pe de o parte si pe cei de la piata, le iei din ce au ei acolo, ca salariile nu se dau pe morcovii care se arunca la tejghea”, a precizat primarul Aurel Simionescu.

Incepand cu anul 2014, autoritatile doresc sa realizeze o structura care sa se ocupe de Parcul Zoo, dar si de locurile unde locuitorii orasului isi pot petrece timpul liber. “Vreau sa incercam sa purtam o discutie pentru 2014 si sa facem, daca vor fi de acord domnii consilieri, o structura care sa se ocupe de partea asta de Gradina Zoologica, de spatiile de joaca inclusiv Oraselul Copiilor, Patinoarul, Esplanada, scena, sa facem o entitate. Nu mi s-au prezentat oportunitati de a depune un proiect cu finantare de vreun fel oarecare pentru astfel de activitati”, a mentionat Simionescu.

Cu toate ca cetatenii Brailei isi doresc ca locurile in care isi pot petrece timpul liber, sa fie amenajate corespunzator, autoritatile locale nu pot face nimic in sensul acesta, din cauza faptului ca nu dispun de suficiente fonduri pentru a realiza aceste actiuni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-