Published On: joi, Iul 11th, 2013

Din 15 august Braila va avea din nou Esplanada

fantana* Aceasta este promisiunea facuta de constructori, primarului Aurel Simionescu *

Caderi de apa impresionante, iluminate frumos pe timpul noptii, fantanile arteziene, mai vechi sau mai moderne, au fost intotdeauna un punct de atractie pentru turisti. Multe dintre fantani au devenit faimoase nu doar datorita constructiei in sine, ci si a modului in care au fost puse in valoare.

Termenul de finalizare al proiectului de pe esplanada este luna septembrie insa primarul Aurel Simionescu are promisiunea ca pe 15 august, partea de fantani de pe esplanada va fi terminata. Chiar daca in acest moment, lucrarile sunt in grafic, primarul spune ca proiectul a batut pasul pe loc din cauza problemelor aparute la partea mecanica si a unor piese pe care proiectantii nu reusesc sa le sincronizeze.

“Promisiunea pe care o am e ca in 15 august, Esplanada, ceea ce tine de fantani sa fie terminata. Vom mai avea apoi de plantat pomi, insa undeva la sfarsitul lunii octombrie si noiembrie. Eu tin ca de 15 august, de ziua Brailei si de ziua Marinei partea defantani sa fie functionala”, a declarat primarul Aurel Simionescu

Proiectul de modernizare al Esplanadei este realizat cu fonduri europene si este curpins in cadrul Programului Operational Regional pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Proiectul nu cuprinde doar fantana ci si reabilitarea, consolidarea, modernizarea platformelor pietonale de promenada, a scuarurilor, spatiilor de odihna si recreere, spatiilor tehnice si dotarilor aferente promenadei, dar se vor face si lucrari de reabilitare a amenajarilor speciale pentru persoanele cu dizabilitati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-