Published On: vin, Iul 26th, 2013

De azi, Infobraila protesteaza: In texte denumirea de prefect va fi inlocuita cu cea de politist comunitar

Share This
Tags

politist comunitar

* Purtatorul de cuvant al Guvernului a aflat de la Infobraila de prim-politistul comunitar de la Braila *

Miercuri seara, hotararea “privind incetarea exercitarii, cu caracter temporar, a functiei publice de prefect al judetului Braila de catre doamna Marcu Mihaela” si hotararea “privind exercitarea, cu caracter temporar, in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Braila de catre domnul Obreja Gheorghi” au fost publicate in Monitorul Oficial.

Decizia a fost aprobata de primul-ministru in sedinta Guvernului din 19 iunie, cand a fost dezvaluita in exclusivitate de ziarul Infobraila, insa a intrat in vigoare abia miercuri, 24 iulie, dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial.

Contactat telefonic si intrebat de moralitatea numirii lui Obreja in functia de prefect al judetului, tinand cont de modul in care fostul lider conservator si-a obtinut statutul de functionar public, Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Executivului ne-a precizat ca aceste schimbari sunt propuse de MAI si ca motivele trebuiesc cautate la minister.

“Aceste schimbari le propune Ministerul de Interne si banuiesc ca au avut motivele dansilor pentru care au facut aceasta propunere de schimbare. Nu cunosc nici un amanunt”, a declarat Zaharescu.

Despre “cariera” de politist comunitar al lui Gheorghi Obreja, Andrei Zaharescu a aflat de la Infobraila, avand cateva momente de ezitare si surprindere.

“Eu nu pot decat sa iau de buna credinta ce spuneti dumneavoastra. Nu cunosc. V-as declara cu draga inima daca as sti amanunte. Probabil ca asa este, nu pot sa va contrazic”, ne-a mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului Ponta.

Ziarul Infobraila a luat decizia de a protesta fata de decizia numirii lui Obreja in functia de prefect al judetului Braila prin inlocuirea in toate textele ce vor fi publicate a sintagmei “prefectul Gheorghi Obreja” cu “politistul comunitar Gheorghi Obreja”.

Aceasta numire a fost facuta in dispretul opiniei publice, tinandu-se cont doar de factori si conjuncturi politice.

Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni. Schimbarea Mihaelei Marcu, unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Braila, a fost adusa in discutie, imediat dupa ce fostul senator PP-DD, Mihai Danut a preluat conducerea Partidului Conservator Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-