Published On: mar, Iul 9th, 2013

Copos a vandut Rapidul

Share This

Stadion Rapid*Dupa 20 de ani petrecuti in Giulesti, George Copos a cedat clubul oamenilor de afaceri Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir *

Fostul patron al Rapidului, faimos pentru tacticile sale dure de negociere, a renuntat definitiv la Rapid, echipa pe care a mai anuntat ca o vinde de cateva ori.

„Rapidul s-a vandut, eu asa stiu. Au venit la mine Cristescu si Zamfir si am vorbit cu ei. Adrian Zamfir va fi patronul, iar Cristescu va fi asociatul lui. Eu le-am spus ca o sa le dau banii doar dupa ce se aproba planul de reorganizare”, a declarat Dumitru Dragomir, seful LPF, la Digi Sport.

Informatia a fost confirmata si de Daniel Pancu, veteranul gruparii de langa Podul Grant.

Nicolae Cristescu, unul dintre noii patroni, a precizat: ”Prea fericit nu a fost domnul Copos, pentru ca se desprte de un club pe care l-a tinut 20 de ani, dar stie ca lasa clubul pe maini bune. Eu si domnul Zamfir suntem doi rapidisti. Pentru domnul Copos raman valabile cele patru invitatii la fiecare meci al Rapidului pe care i le-am promis. El e prietenul nostru si ramane prietenul Rapidului. Chiar daca in ultima perioada nu a mai putut sa intretina Rapidul, nu este de condamnat. El este de apreciat pentru cei 20 de ani in care a investit suflet si bani in aceasta echipa”.

Copos a preluat clubul in 1993, in schimbul a doar 800.000 de dolari. In cele doua decenii cat a condus clubul a cucerit doua titluri in Liga I, patru Cupe ale Romaniei si patru Supercupe. De asemenea, gruparea ”alb-visinie” a ajuns in sferturile de finala ale Cupei UEFA, unde a fost eliminata de Steaua.

George Copos a mai incercat in trei randuri sa vanda echipa giulesteana, in 2008, 2009 si 2013, insa negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache si Gruia Stoica au esuat.

Rapid traverseaza grave probleme financiare, clubul fiind in insolventa, iar creditorii solicita creante in valoare de peste 30 de milioane de euro. Mai mult, echipa a ramas fara multi jucatori si va disputa un baraj pentru mentinerea in prima liga, impotriva formatiei Concordia Chiajna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-