Published On: mar, Iul 16th, 2013

Contributia de 2% a ajutat la achizitionarea unui avion SMURD

Share This
Tags

primul-avion-smurdServiciul Mobil de Urgente, Resuscitare si Descarcerare (SMURD) are un nou avion, care a fost prezentat public pe la sfarsitul saptamanii trecute. Aeronava a fost achizitionata din banii romanilor, in urma redirectionarii de 2% din impozitul pe venit..

Piper Cheyenne este aeronava ce poate realiza misiuni de salvare atat  interne cat si externe, avand in dotare echipamente medicale performante.

Fundatia SMURD a precizat faptul ca avionul a costat 750.000 de euro, cursurile de instruire ale tehnicienilor ce vor asigura mentinerea au costat 55.400 de euro, iar trusele de service, 21.696 de euro.

Aeronava SMURD va fi utilizata, gratuit pentru intreaga populatie, pentru misiuni umanitare de salvare si transfer, pentru pacienti in stare grava.

Avionul si-a inceput activitatea activitatea ieri,15 iulie 2013, fiind disponibil 24 de ore din 24.

Aeronava poate atinge o altitudine de 10.000 de metri, are autonomie de zbor 3.000 de kilometri sau aproximativ cinci ore si poate atinge viteza maxima de 560 km/h. Are o lungime de 13,23 de metri, anvergura – 14,53 metri, inaltime – 4,5 metri si capacitate pentru doi piloti, doua cadre medicale si doua targi (varianta medicala) sau doi piloti si noua pasageri (transport persoane).

Comentarii

comentariu

About the Author

-