Published On: lun, Iul 22nd, 2013

Contribuabilii sunt obligati sa depuna declaratii pentru operatiuni taxabile

Share This
Tags

ANAF BrailaDirectia Generala a Finantelor Publice anunta modificarile si completarile Normelor Metodologice de aplicare a “ Taxei pe valoarea adaugata” privind Codul Fiscal. Agentii economici sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, pentru achizitiile de bunuri si servicii. Deducerea T.V.A. poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.

Declaratiile informative privind livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A si care sunt obligate la plata taxei pentru operatiuni impozabile in Romania.

Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, dar si pentru operatiunile la care se aplica sistemul T.V.A. la incasare.

Dosarul trebuie sa contina toate facturile care au fost emise sau primate in perioada de raportare, inclusive cele care au inscrisa mentiunea “taxare inversa” sau “T.V.A. la incasare”, precum si bonurile fiscale cu valoare sub 100 euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de T.V.A. Declaraţia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-