Published On: lun, Iul 15th, 2013

Conditiile eliberarii permiselor de conducere. Modificarea publicata astazi

Share This
Tags

masina_scoala_soferiPotrivit unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, pus in dezbatere publica astazi, soferii care doresc sa isi innoiesca permisele de conducere inainte ca perioada de valabilitate sa expire vor fi obligati sa faca testele medicale care atesta ca sunt apti pentru a conduce autovehicule, asa cum se intampla pana acum.

Conditiile in care vor fi eliberate permisele de conducere sunt stabilite in ordinul ministrului, iar printre actele necesare se gaseste si documentul din care reiese ca titularul este apt sa conduca autovehicule. Acest act trebuie prezentat chiar daca schimbarea permisului de conducere are loc inainte sau dupa expirarea valabilitatii acestuia.

In cazul in care soferul solicita eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarandu-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este necesar actul privind testele medicale.

In prezent, daca un sofer doreste sa isi reinnoiasca permisul de conducere inainte ca actul sa expire, nu este nevoie de teste medicale privind aptitudinea de a conduce autovehicule.
Ordinul de ministru mai stabileste ca documentele pentru reinnoirea permiselor de conducere eliberate dupa 1 ianuarie 2009 pot fi trimise si prin posta, la serviciile comunitare de eliberare a permiselor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-