Published On: vin, Iul 26th, 2013

Codul Rutier s-a modificat. S-au introdus noi reguli pentru soferi, biciclisti si mopedisti

Share This
Tags

1303334612-control_politie_rutiera-323x232 copyCodul rutier a fost modificat, iar schimbarile vor intra in vigoare in cel mult doua saptamani. Noile reguli se refera la obligatiile bicilistilor, soferilor de mijloace de transport in comun sau conducatorilor de mopede. Proba teoretica pentru examenul de obtinere a permisului auto, va fi valabila timp de un an de la absolvire.

Noua lege prevede ca posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul sa conduca tractoare. Soferii cu permis B au aprobarea sa conduca tractoare cu masa maxima de 3,5 tone plus remorca, iar soferii cu permis C au voie si cu tractoare mai mari.

Biciclistii pot folosi acostamentul drumului, banda de urgenta, daca nu dispun de piste special amenajate si nu pun in pericol circulatia, insa posesorii de vehicule au interzis de acum inainte sa mai circule pe acostament.

Conducatorii de mopede au obligatia sa circule pe un singur rand pe banda. De asemenea, mopedele si motoretele de mici dimensiuni nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni.

Soferii si conductorii de tramvaie mai au de asemenea obligatia sa foloseasca luminile de avarie, in ordinea opririi, atunci cand banda de circulatie se blocheaza pe sensul de mers.

Noile reguli introduc interdictia conducatorilor de mopede si alte motorete de mici dimensiuni sa transporte pasageri in stare de ebrietate. Aceeasi interdictie o au si transportatorii de marfuri, in cazul pasagerilor din cabina.

Si biciclistii au cateva reguli noi de circulatie. Acestia au obligatia sa mearga intr-un singur rand pe banda de circulatie. Nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni sau sa invete mersul pe bicicleta pe drumuri intens circulate si sunt obligati sa aiba asupra lor un act de identitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-