Published On: mar, Iul 9th, 2013

Cazul Maternitatea Giulesti: Asistenta condamnata si 80.000 lei despagubiri pentru fiecare copil ars

Share This
Tags

incendiu-maternitatea-giulesti* Instanta a hotarat ca Maternitatea Giulesti sa plateasca daune de 400.000 de mii de lei, 80 de mii de lei pentru fiecare bebelus mort *

Instanta a hotarat ca Maternitatea Giulesti sa plateasca daune de 400.000 de mii de lei, 80 de mii de lei pentru fiecare bebelus mort. Deciziei instantei, in  ceea ce o priveste pe asistenta Florentina Cirstea a fost aceea de a o condamna la doi ani si doua luni de inchisoare pentru ucidere din culpa si la cinci pedepse de cate zece luni de inchisoare pentru vatamare corporala grava din culpa, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani si doua luni.

Fostul manager al Spitalului “Panait Sarbu” – Maternitatea Giulesti, profesorul Bogdan Marinescu, a primit o amenda penala de 6.500 de lei, iar seful Sectiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat.

Seful Serviciului tehnic Vasile Dima a primit o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la doi doi ani de inchisoare.

Maternitatea Giulesti a fost condamnata la 400.000 de lei amenda penala pentru ucidere din culpa si la cinci pedepse de cate 80.000 de lei amenda penala. Daca aceasta decizie va ramane definitiva, Maternitatea Giulesti urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv amenda penala de 400.000 de lei.

Reamintim ca in 16 august 2010, opt bebelusi au fost dusi la  Spitalul “Grigore Alexandrescu” din sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Erau opt sperante la viata. Trei sperante se stinsesera in incendiu- trei copii arsi de vii. La spitalul Alexandrescu s-au mai stins trei. Sase copii, care abia venisera pe lume, au murit. Asistenta Florentina Carstea plecase la 18.24. A ajuns in salon la 18. 36. Prea tarziu pentru a sesiza incendiul. Expertiza tehnica a aratat ca incendiul a izbucnit din cauza supraincalzirii elementelor de contact ale stecarului montat pe cablul de alimentare cu energie electrica al aparatului de aer conditionat.

Ancheta a durat patru luni. In 10 ianuarie 2011 au inceput si procesele. Si au urmat de atunci termene dupa termene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-