Published On: mar, Iul 23rd, 2013

“Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii” aduna artisti din 10 tari

Share This
Tags

cantecul-de-dragoste pentru netConsiliul Judetean Braila alaturi de Centru de Creatie, organizeaza in perioada 26-28 iulie, Festivalul International de Folclor “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”, care se va desfasura pe Faleza Dunarii.

In cadrul concursului pot participa atat solisti vocali, cat si grupuri de maxim 5 persoane, artistii apartinand tarilor care se afla pe cursul Dunarii si anume Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina.

Concursul se va desfasura live, partea instrumentala va fi asigurata de Orchestra Lautarii, dirijata de Nicolae Botgros din Republica Moldova.

Pot participa la concurs persoane care au depasit varsta de 18 ani. Este recomandabil ca, in cazul participantilor din judetele riverane Dunarii din Romania, unul dintre concurenti sa apartina grupului etnic preponderent – ucraineni, tatari, turci, rusi-lipoveni de rit vechi, greci, italieni etc.

Inscrierea la concurs se face pe baza fisei de participare, ce va fi insotita de un CD care sa contina repertoriul de concurs. Acestea vor fi transmise Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila.

Organizatorii vor asigura concurentilor cazarea si masa pentru toata perioada concursului, transportul fiind suportat de catre concurenti sau institutiile pe care le reprezinta.

Juriul va fi alcatuit din personalitatile folclorului, specialisti de prestigiu, care vor asigura corectitudinea clasamentului, criteriile fiind calitatea interpretarii, autenticitatea si valoarea artistica a pieselor, autenticitatea costumului, tinuta scenica a interpretului.

Premiile sunt consistente, locul I fiind in valoare de 5000 euro, locul al doilea, 3000 euro, iar locul al treilea 1500 euro. Vor fi acordate si 3 mentiuni a cate 500 euro si premii speciale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-