Published On: mar, Iul 30th, 2013

Braila pe punctul de a mai pierde patru licee anul acest

Share This
Tags

elevi putini in clasaPatru din liceele brailene nu au reusit sa formeze nici macar o clasa din cele propuse pentru planul de scolarizare 2013-2014, iar alte sapte au format doar una sau doua clase din cele patru propuse.

Din aceasta cauza, patru  licee sunt in pericol de desfiintare.

Mai mult de jumatate dintre liceele si colegiile din Braila au mari probleme cu realizarea numarului de clase propus prin planul de scolarizare, dar situatia cea mai grava se gaseste la liceele “Constantin Brancoveanu”, “Grigore Moisil”, “Constantin Brancusi” si “Matei Basarab” din comuna Maxineni, care nu au reusit sa formeze  anul acesta nici macar o clasa.

Potrivit directorului Liceului “Grigore Moisil” : “Situatia este una dramatica la acest liceu .Noi avem sase corigenti si mizam pe ei. Mai avem si cativa elevi de la Insuratei, care au ajuns din greseala la noi, şi stim ca sunt si elevi din Braila ajunsi din greseala la Insuratei, poate vom reusi sa facem schimb. Avem si seral, frecventa redusa, postliceu, unde se intra fara diploma de bacalaureat, asa am rezistat pana acum. Acum speram si noi sa facem o clasa din elevii corigenti”.

Profesorii din cele patru licee isi pun sperantele in elevii ramasi corigenti, care vor fi repartizati in etapa a 3-a la nivelul Inspectoratului Scolar. Potrivit statisticilor Inpectoratului Scolar Judetean  Braila, la nivelul judetului sunt 500 de elevi nerepartizati, respectiv 17 clase, care provin din corigentii clasei a 7-a.

Comentarii

comentariu

About the Author

-