Published On: joi, Iul 4th, 2013

Braila, in top la Evaluarea Nationala cu 89,82% promovabilitate

bac-bacalaureat-proba-examen-300x199Elevii din Braila s-au remarcat si in acest an la examenul de evaluare nationala. 34 dintre braileni care au participat la evaluarea nationala au luat 10 pe linie, iar 121 au obtinut medii cuprinse intre 10  si 9.5. Alti 164 dintre elevii din judetul braila au luat medii intre 9 si 9.5, iar 157 au obtinut medii intre 8.5 si 9.

Cei mai multi elevi cu 10 pe linie la Evaluarea Nationala au fost de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, acestia fiind in numar de 14. Gidiuta M. Maria, Vatamanu Roxana-Georgiana, Dragu A. Teodora, Ene G. Claudia Georgiana, Stanciu C. Alexandra Georgiana, Culea F. Geanina Roberta, Belu M. Larisa Maria, Antuca P. Alexandra-Gabriela, Dascaloiu D. Andreea-Geea, Renghea M. Sonia Costina, Chiriac C. Loredana Maria, Cretu C. Alexandra, Gheorghisor C. Mircea-cristian, Ion C. Cristina-Bianca de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu au obtinut notele maxime atat la Limba Romana cat si la Matematica.

Si la Scoala Gimnaziala Fanus Neagu 5 elevi au obtinut note maxime la examen. Acestia sunt: Ciochina C. Emilia, Paraschiv Maria Iuliana, Petcu D. Ruxandra Maria Gabi, Tudor V. Marius Iulian, Zaharia M. Roxana Iuliana.

Colegiile nationale din Braila care au si clase de gimnaziu, respectiv Nicolae Balcescu si Gh. M. Murgoci au avut si ele elevi de 10 la Evaluarea Nationala. La Colegiul National Nicolae Balcescu au fost 3 elevi care au obtinut notele maxime, Popa A. Alexandru,  Jelescu O. Tudor si Slobodeanu C. Andreea  Georgiana. Si la Gh. Munteanu Murgoci au fost tot 3 elevi care au luat 10, acestia fiind: Tugui S. Diana Ecaterina, Fusaru G. Andra si Ghionea M. Anda elena.

In judet, trei elevi de la Liceul Teoretic “C. Angelescu” din Ianca au obtinut si eu media 10 la Evaluarea Nationala, Statache G. Madalina-Georgiana, Martinas V. Alexandra, Epureanu I. Ana-Maria

De asemenea note de 10 au mai obtinut elevii din Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”, Scoala Gimnaziala “D. Cantemir”, Scoala Gimnaziala “Al. I. Cuza”, Scoala Gimnaziala “Mihu Dragomir”, Scoala Gimnaziala “E. Teodoriu” si Scoala Gimnaziala “Vlaicu Voda”. Acestia sunt: Anghel T. Irina, Novac V. Oana Mariana, Cireasa T. Roxana Georgiana, Iconaru G. Cristina Maria, Bogdan R. Andreea Catalina, Deaconu L. Andreea carina, Olteanu I. Georgiana Anamaria, Preda D. Daniela Petronela, Voicu D. Gabriel, Radu S. Maria, Bragau G. Alina Maria, Balan M. Mihaela, Calatoaie I. Iulia Adriana, Henning R. Erik Raimar si Damaschin S. Anamaria – Iuliana.

La nivelul judetului Braila au fost inscrisi pentru a sustine examenul de Evaluare Nationala 2.261 de elevi. Acestia au fost repartizati in cele doua centre de examen, astfel: la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius” au fost inscrisi 1.221 de candidati, iar la Scoala de Arte si Meserii Braila au sustinut examenul 1.040 de elevi.

Pentru inscrierea la liceu elevii trebuie sa urmeze trei etape importante. In prima etapa de admitere la liceu se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. in intervalul 5-10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a. Listele cu candidatii vor fi afisate pe 17 iulie la scolile unde elevii au invatat si la liceele unde au fost repartizati, iar pana pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu vor implini 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. In intervalul 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in zilele de 25 si 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cadrul celor doua etape, iar in intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In cea de-a treia etapa de admitere la liceu, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 5 si 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau cei care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-