Published On: lun, Iul 1st, 2013

Braila, in top la Evaluarea Nationala

bac-2011-subiecte-si-barem-de-corectare-la-matematica-si-istorie-crop-644x416Elevii din Braila s-au remarcat si in acest an la examenul de Evaluare Nationala. 14 dintre braileni care au participat la au luat 10 pe linie, iar 121 au obtinut medii cuprinse intre 10  si 9.5. Alti 164 dintre elevii din judetul Braila au luat medii intre 9 si 9.5, iar 157 au obtinut medii intre 8.5 si 9.

In prima etapa de admitere la liceu se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. in intervalul 5-10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a. Listele cu candidatii vor fi afisate pe 17 iulie la scolile unde elevii au invatat si la liceele unde au fost repartizati, iar pana pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu vor implini 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. In intervalul 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in zilele de 25 si 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cadrul celor doua etape, iar in intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In cea de-a treia etapa de admitere la liceu, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 5 si 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau cei care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Elevii care au absentat la probele de examen vor putea fi inscrisi in clasa a IX-a in cea de-a treia etapa de inscrieri pe locurile ramase libere, clasa a IX-a fiind obligatorie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-