Published On: lun, Iul 22nd, 2013

Basescu sparge coabitarea: ”Nu vreau ca Ponta sa il scoata vinovat pe Silaghi. Vreau sa il ajut sa fie consecvent, ceea ce ar fi un eveniment”

Share This
Tags

basescu2Traian Basescu l-a criticat dur pe Ovidiu Silaghi, liberalul pe care Victor Ponta il doreste la ministerul Transporturilor. Seful statului a precizat ca intarzie numirea unui nou ministru al Transporturilor, asteptand ca Victor Ponta, ministrul interimar, sa ramana in functie “macar pana la semnarea contractului de privatizare”.

“Trebuie sa va spun ca azi am primit adresa semnata de Victor Ponta, prin care imi solicita numirea domnului Silaghi in functia de ministru. Nu am avut un real succes in obtinerea acordului legat de o alta nominalizare. Nu va ascund ca principalul subiect de discutie a fost legat de istoricul prezentei domnului Silaghi la ministerul Transporturilor in primul guvern Ponta, iar pe de alta parte am observat ineficienta totala a domnului Silaghi ca ministru. Este neoportuna desemnarea unui ministru care nu a fost implicat in nici un fel in procesul de privatizare  al CFR Marfa. Este o companie strategica, care are obligatii asumate privind transportul NATO. Compania a fost in atentia CSAT, doar pe aceste domenii. Sunt motive pentru care intarzii desemnarea noului ministru al Transporturilor”, a declarat Basescu.

Traian Basescu a mentionat ca “singura solutie corecta este ca ministrul interimar sa ramana in functie macar pana la semnarea contractului de privatizare”, invitandu-l pe premierul Ponta sa isi asume raspunderea politica in continuare si chiar sa semneze contractul de privatizare al CFR Marfa.

“Nu as vrea sa il aud pe primul-ministru peste cateva luni: A fost Silaghi, nu am fost eu. Vreau sa il ajut sa fie consecvent, ceea ce ar fi un eveniment”, a adaugat seful statului.

Presedintele a vorbit si despre investitorul care a castigat licitatia CFR Marfa, apreciind ca acesta cauta “cu disperare bani la banci sa plateasca”.

“Cel care a castigat cauta cu disperare bani la banci sa plateasca. Stiind despre castigator ca are credite pe propria companie, ca trebuie sa imprumute 200 de milioane, din ce va face investitii? In CSAT s-a stabilit ca privatizarea se face cu un investitor strategic. Cu ce bani modernizeaza compania?”, a mai declarat Traian Basescu.

Basescu a anuntat public ca va lua o decizie definitiva cu privire la Silaghi pe data de 23 august, mandatul lui Ponta de ministru interimar la Transporturi incheindu-se pana pe 25 august.

Comentarii

comentariu

About the Author