Published On: mie, Iul 17th, 2013

Basescu, in vizita la Chisinau

Share This
Tags

basescuPresedintele Traian Basescu a fost primit miercuri de omologul moldovean Nicolae Timofti, la resedinta prezidentiala din Chisinau, in cadrul unui ceremonial militar. In apropiere au avut loc manifestatii de mici dimensiuni, pro si contra Unirii Romaniei cu Republica Moldova.

Aproximativ 30 de persoane alcatuiau grupul unionistilor, care in timp ce fluturau steagul Romaniei, strigau lozinci pro Basescu si pro Romania: “Unire, Unire!”, “Basescu, Basescu”. Ceilalti manifestanti au scandat impotriva presedintelui Romaniei si a Unirii.

In capitala Republicii Moldova, Basescu se va intalni si cu prim-ministrul molodvean Iurie Leanca, cu presedintele Parlamentului, Igor Corman, dar si cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, un apropiat al sefului statului roman.

In cursul dupa-amiezii, Traian Basescu va depune o coroana de flori la Monumentul “Stefan cel Mare si Sfant” din centrul capitalei R. Moldova. Presa de la Chisinau relateaza ca in timpul vizitei lui Basescu, membrii Partidului Comunist, condus de Vladimir Voronin, vor organiza o serie de proteste.

Comentarii

comentariu

About the Author

-