Published On: vin, Iul 26th, 2013

Ultimele pregatiri pentru zilele orasului

Share This
Tags

brailaIn cadrul conferintei de presa, care a avut loc saptamana aceasta la Primarie, edilul, Aurel Simionescu a adus in discutie reabilitarea patrimoniului local, reprezentat de statuile care sunt amplasate in tot orasul. Autoritatile locale, alaturi de Biblioteca Judeteana, cercetasii din Braila si Directia pentru Cultura doresc sa restaureze statuile amplasate pe Bulevardul Independentei: “Am primit o propunere interesanta din partea Bibliotecii Judetene, Cercetasii din Braila si Directia pentru Cultura, sa luam statuile care sunt pe Bulevardul Independentei, la Scolilor, la Republicii, la Garii, la Calea  Galati, acelea din piatra si care s-a pus pe ele si praful si mizerie si sa fie spalate cu peria, cu apa sub presiune, sub indrumarea celor de la Cultura. Sunt doua monumente din metal la Scolilor si la Garii. Le vom da si lor o alta fata si vom mai pune de asemenea si tablite de informare, cum se cheama statuile respective”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Intr-o luna de zile, primaria municipiului va amplasa nave, la intrarile in oras: Buzaului, Calea Calarasilor, Vidin, Ramnicu Sarat, Baldovinesti, Focsani, iesirea spre Galati, dar si la trecerea cu bacul. “O sa le punem zilele astea, intr-o luna de zile. Este vorba de un proiect genreric al municipiului. Vom amplasa la intrarile de pe Buzaului, Calea Calarasilor, Vidin, Ramnicu Sarat, Baldovinesti, Focsani, iesirea spre Galati, inclusiv la trecerea cu bacul. Nu sunt detaliate pentru ca nu putem sa ne apucam sa facem, toate astea costa, proiecte, studii. Dar daca ne-am hotarat ca facem aceste lucruri, facem”, a declarat edilul.

Un alt proiect care vizeaza Braila ar fi amplasarea a mai multor statui, fantani, dar si banci pe Bulevardul Carol. In urmatorii 3-4 ani pe strazile din cartiere vor fi initiate lucrari de asfaltare, pietruire. “Bulevardul Independentei il vedem ca un bulevard cu fantani, statui etc. La strazile din cartiere care vor fi probabil 3-4 ani de acum de munca, pe ceea ce inseamna asfaltare, pietruire, piatra cubica etc” , a adaugat primarul Aurel Simionescu.

De asemenea, autoritatile locale, alaturi de Serviciul de Utilitate Publica Seroplant, au planuit ca pana pe 15 august sa aiba loc o renovare a spatiului verde existent pe Bulevardul Independentei. “Am cerut celor de la Seroplant sa se ocupe de zona verde cu mai multa atentie si sa avem pana in 15 august o actiune mai intensa. Sper sa iasa un lucru frumos pentru ca sunt elemente care au intrat in istoria, in peisajul Brailei si trebuie sa avem grija de ele”, a incheiat edilul orasului.

Autoritatile locale trag din rasputeri ca pana de zilele Brailei, in 15 august, orasul sa arate altfel, brailenii putand sa se bucure in liniste de zilele orasului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-