Published On: vin, Iul 5th, 2013

Au obtinut 12.000 de lei prin metoda “accidentul”

arestati (2)La data de 4 iulie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, desfasurand activitati investigative, i-au identificat si prins pe brailenii C.Stefan in varsta de 23 ani, P.Laurentiu de 22 de ani, Z.Marian de 22 de ani si P.Ioan de 26 de ani, suspectati de comiterea a trei infractiuni de inselaciune prin metoda „accidentul”.

In fapt, acesti tineri, in cursul lunii iunie 2013, au ridicat prin servicii de transfer rapid (Western Union si Money Gram) sume de bani transferate de parti vatamate, domiciliate in Braila, in urma apelurilor telefonice primite de la presupusul „avocat”, care, sub pretextul unui accident rutier fictiv in care ar fi fost implicate rude ale acestora, le solicita diferite sume de bani necesare pentru a despagubi familiile asa-ziselor victime.

Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat ca activitatea infractionala era coordonata de G.Petrus de 26 de ani, brailean detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Acesta se dadea drept avocatul din oficiu al rudelor implicate in accident si determina victimele sa depuna sumele de bani in anumite  conturi pe numele celor patru tineri.

S-a stabilit ca la comiterea infractiunilor a participat si taximetristul D.Nicusor de 28 ani, din Braila, care avea rolul de a-i transporta detinutului banii obtinuti din inselaciuni, pe care ii primea de la invinuitul de 23 de ani, in prezent acesta fiind cautat de politisti in vederea audierii.

arestati (5)Judiciaristii au mai stabilit ca M.Danut de 26 ani, in prezent arestat preventiv in alta cauza, la data de 12.05.2013, tot la indemnul lui G.Petrus, a ridicat prin serviciul Money Gram o anumita suma de bani trimisa de o braileanca, care a fost inselata prin aceeasi metoda.

Valoarea totala a prejudiciului creat se ridica la suma de peste 12.000 de lei.

A fost inceputa urmarirea penala impotriva a sase dintre persoanele mentionate, primii patru fiind retinuti pe baza de ordonanta si incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila. Acestia si M.Danut vor fi, astazi, prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune.

De asemenea, in fata instantei de judecata va fi prezentat si G.Petrus, cu aceeasi propunere de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-