Published On: lun, Iul 15th, 2013

Astazi incep inscrierile pentru sesiunea a II-a la BAC

Share This
Tags

examenele-bat-la-usa-incep-inscrierile-pentru-bacalaureat_9b3568bf64_thumb_630_380Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat  se pot inscrie, de luni pana vineri, la sesiunea a doua a examenului, care va incepe in 19-20 august cu probele orale si va continua in 26 august cu testele scrise.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, a doua sesiune va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 până in 19 iulie.

In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august – evaluarea competentelor digitale.

Prima proba scrisa va avea loc in 26 august, la Limba si literatura romana. O zi mai tarziu, pe 27 august elevii vor fi examinati la Limba si Literatura materna. Pe 28 august are loc proba obligatorie a profilului iar in 30 august elevii vor sustine examenul la proba la alegere a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau a municipiului Bucuresti ori din proprie initiativa.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc in perioada iunie – iulie, rezultatele finale fiind afisate in 12 iulie.

Promovabilitatea la bacalaureat in prima sesiune a fost de 55,4% inaintea contestatiilor si de 56,4% după solutionarea contestatiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-