Published On: joi, Iul 25th, 2013

ANAR face disponibilizari. 400 de muncitori vor ramane someri in aceasta toamna

Share This
Tags

anrANAR a anuntat astazi faptul ca un numar de 384 de angajati ai Administratiei Nationale “Apele Romane” urmeaza sa fie disponibilizati in aceasta toamna, a declarat ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, [ntr-o conferinta de presa.

In baza Ordonantei de Urgenta (OUG) nr. 77/2013 se vor face disponibilizarile la ANAR, pentru fixarea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Ministrul a mai precizat joi ca a cerut conducerii ANAR sa prezinte, in cel mult o saptamana, criterii clare in baza carora sa se faca reducerea de personal. A mai cerut ca cei disponibilizati sa nu faca parte din personalul productiv, direct implicat in gestionarea bunurilor.

Lucia Varga a mai spus “Apele Romane” trebuie sa gaseasca noi surse de marire a veniturilor si sa reduca cheltuielile neproductive si ca se va implica personal [n eficientizarea acestei administratii.

Ministrul a depus efectuarea unui control din 15 iulie pana pe 15 septembrie la lucrarile ANAR care sunt in garantie sau in curs de executie, dupa ce a identificat in teritoriu, la Sisesti, Targu Carbunesti si in zona Satu Mare, pe Crasna, trei lucrari de milioane de euro, prost executate, care la prima viitura vor fi distruse.

Pentru ca din toamna sa se deruleze un program de amenajare a perdelelor de protectie, alaturi de Romsilva, care va furniza puietii, ministrul a cerut conducerii ANAR sa identifice toate zonele de pe cursurile de apa [n care nu sunt perdele forestiere de protectie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-