Published On: lun, Iul 29th, 2013

Ajutoarele pentru incalzire cu energie electrica vor fi acordate dupa ancheta sociala

Share This
Tags

Incalzire locuintaIntr-un proiect de ordonanta pus in dezbatere de MMFPSPV, aproximativ 240.000 de familii si persoane singure, care nu au o alta posibilitate de incalzire a locuintei, vor beneficia de ajutoare pentru incalzire cu energie electrica, intre 48 si 240 de lei.Aceste ajutoare vor putea fi acordate in urma unei anchete sociale.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, care prevede mentinerea sistemului actual de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat, dar si introducerea indicatorului social de referinta ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor si nivelurilor de venituri.

 Pentru sezonul rece 2013-2014, cuantumul ajutoarelor pentru incalzirea cu gaze naturale va varia intre 20 şi 262 de lei, in functie de venituri, limitele acestora fiind de la pana la 155 lei pe membru de familie si pana la  suma de 615 lei pe membru familie.La nivelul judetului Braila, au fost depuse 14.694 de cereri pentru acordarea  ajutoarului  pentru incalzire.

 Proiectul de ordonanţa mai  prevede si introducerea obligativitatii prezentarii de documente care sa justifice componenta familiei, veniturile realizate si situatia juridica a locuintei, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite si inregistrarea de debite ce nu pot fi recuperate, dar si introducerea anchetei sociale ca mijloc de verificare a indeplinirii conditiilor de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, in situatiile in care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative prezentate.

 Nu vor primi  aceste ajutoare, familiile si persoanele singure care beneficiaza deja de tarif social in conditiile prevazute de Ordinul presedintelui ANRE nr. 40 din 2013 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-