Published On: mar, Iul 16th, 2013

AJOFM Braila a dat startul inscrierilor la cursurile de formare profesionala gratuite

Share This
Tags

ajofm-brailaAJOFM Braila a facut publica planificarea cursurilor de formare profesionala gratuite la care pot participa toate persoanele fara loc de munca aflate in baza de date a institutiei.

Cursurile de vor desfasura in perioada iunie-septembrie dupa cum urmeaza: in luna iunie vor fi programate cursurile pentru apicultor, avand ca cerinta un nivel de studii de minim 4 clase, iar locatia va fi in Com. Visani, cu  inscrieri la Punctul de Lucru Faurei. Un alt curs programat pentru luna iunie este de lucrator in cresterea animalelor cu 4 clase nivel de studii medii, Cursul se desfasoara in Orasul Insuratei, inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Insuratei.

In luna iulie, cursurile organizate vor fi de frizer, coafor, manichiurist si pedichiurist cu un nivel minim de 6 clase si un curs de inspector resurse umane cu liceul terminat

Pentru luna august se va reprograma cursul de inspector umane, urmat de zidar, pietrar, tencuitor pentru care se solicita minim 5 clase. Cu un nivel de minim 4 clase este cursul de horticultor care se va desfasura in Com. Viziru cu inscrieri la Punctul de Lucru Insuratei si de mecanic agricol pentru care e nevoie de 4 clase, Cursul se desfasoara in Com. Baraganul, inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Insuratei.

Pentru luna septembrie se va organiza un curs de comunicare in limba engleza, participantilor cerandu-li-se sa aiba minim liceul, la fel si in cazul cursului de contabilitate organizat in aceeasi perioada. Pentru un nivel de minim 5 clase, se vor organiza cursuri de dulgher, tamplar si parchetar.

Intrucat celor inscrisi nu li se va solicita nici o contributie financiara pentru participarea la cursuri, cheltuielile vor fi acoperite din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. De asemeni, pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

La finele cursurilor, dupa sustinerea examenului de absolvire, se elibereaza certificate  de absolvire/calificare  recunoscute la nivel national.

Comentarii

comentariu

About the Author

-