Published On: joi, Iul 25th, 2013

AJOFM Braila a acordat stimulente financiare in valoare de 740.000 RON

Share This
Tags

ajofm-brailaSimona Chiobas, Directoarea AJOFM Braila a prezentat astazi raportul pe primul semestrul al institutiei pe care o conduce. Conform datelor inregistrate in raport, rata somajului la nivelul judetuui nostru era la 30 iunie de 5,92%, cu un punct procentual peste media anuala, aici fiind inregistrati 7.735 de someri dintre care 1.528 sunt someri indemnizati, reprezentand un procent de aproximativ 20%.

In primul semestru al anului 2013, 4.212 persoane aflate in evidenta  AJOFM Braila  au ocupat un loc de munca, iar alte 4.243 de persoane au solicitat Serviciul de Informare si Consiliere. De asemena, conform datelor AJOFM 620 de elevi din clasele terminale au apelat la serviciile Agentiei Judetele de Ocupare a fortelor de munca.

In luna a prilie, cand a avut loc bursa locurilor  de munca au fost oferite 404 locuri de munca, de catre 69 angajatori, in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de imbracaminte, agricultura, industrie alimentara, constructia de nave si structuri plutitoare, comert, fabricarea de masini si utilaje, activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu, fabricarea de constructii metalice, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, hoteluri si restaurante, constructii, reparatii intretinere nave si barci, activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport, transport si depozitare, diferenta regasindu-se in repararea masinilor si activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari.

In ceea ce priveste stimulentele de finantare, directorul de la AJOFM Braila a  precizat faptul ca pentru cele 278 de locuri de munca, de la cei 88 de angajatori s-a alocat o suma de 740.000 Ron.

In raport  mai este arat si faptul ca Agentia de Ocupare a Fortelor de Munca a mai inregistrat si 33 de programe de formare profesionala in care au fost incluse 760 de persoane, din care 70 de persoane aflate in detentie. Ca numar de absorbtie al Fondurilor Europene  s-au depus 5 cereri de finantare pentru proiecte pe axa 4 si 4 cereri de finantare pentru  proiecte pe axa 5.

Comentarii

comentariu

About the Author

-