Published On: lun, Iul 15th, 2013

Admitere 2013. Au inceput inscrierile la facultati. Brailenii au de ales intre 12 specializari

Share This
Tags

Universitatea Constantin Brancoveanu BrailaAu inceput inscrierile la facultati, iar viitorii studenti braileni pot alege unul din programele de studii din cadrul Universitatii “Constantin Brancoveanu” si anume management, contabilitate si informatica de gestiune, finante si banci, economia comertului, turismului si serviciilor, administratie publica, jurnalism, comunicare si relatii publice, dar si asistenta sociala. Inscriere se face pe baza de dosar fiind necesare diploma de bacalaureat sau adeverinta de promovare a examenului, foaia matricola, certificatul de nastere (copie legalizata), adeverinta medicala, 2 fotografii tip buletin, carte de identitate (copie) si un dosar plic. Admiterea se face pe baza notei obtinute la examenul de bacalaureat, media minima fiind 5, ocuparea locurilor se va face descrescator.

Taxa anuala perceputa este de 2400 lei ce poate fi platita si in 4 rate, prima rata, de 600 lei va fi platita la inscriere.  Studentii vor beneficia de o reducere de 5% daca taxa va fi platita integral, daca un numar de doi sau mai multi membrii ai aceleiasi familii sunt scolarizati in cadrul Universitatii, reducerea aplicandu-se pentru fiecare in parte sau daca studentii sunt inscrisi la doua specializari.

O alta optiune pentru studenti ar putea fi Facultatea de Inginerie. Inscrierile pentru toate domeniile vor avea loc in perioada 15-20 iulie, urmand ca de pe 22 pana pe 25 iulie sa se defasoare probele pentru concurs. Media de concurs pentru admitere este reprezentata 60% media de bacalaureat, iar 40% nota testului grila la una din disciplinele  algebra sau biologie.

Aceasta media va ajuta studentii pentru a ocupa unul din cele 130 de locuri fara taxa, iar la 70 de locuri se va percepe o taxa anuala de 2400 lei. Specializarile oferite de Facultatea de Inginerie sunt: ingineria mecanica-32 locuri la buget si 28 cu taxa, inginerie si management-35 locuri la buget si 25 cu taxa, ingineria mediului-35 locuri la buget si 15 cu taxa si agronomie-28 locuri la buget si 2 la taxa. Taxa de inscriere este in valoare de 150 ron, iar dosarul de admitere trebuie sa contina cerere de inscriere, diploma de bacalaureat, adeverinta medicala, 3 fotografii, chitanta de plata a taxei de inscriere si certificat de nastere (copie legalizata).

Comentarii

comentariu

About the Author

-