Published On: joi, Iul 25th, 2013

57.243 de copii au beneficiat de alocatia de la stat in prima jumatate a anului

Share This
Tags

copii* Directia de Asistenta Sociala acorda ajutoare de incalzire brailenilor *

In cadrul Colegiului Prefectual de astazi, DGASPC Braila a prezentat raportul privind obiectul de activitate si programele sociale pe care le deruleaza.

In momentul de fata Directia generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului are in desfasurare mai multe proiecte, principalul tinand de punerea in aplicare a platii indemnizatiilor. De asemenea acestia se mai ocupa in prezent si recuperarea sumelor acordate necuvenit. In raportul pe primul semestru DGASPC a inregistrat un numar de 57.243 de copii au beneficiat de alocatia de la stat, conform Legii 61/1993.

In perioada 1 ianuarie-30 iunie, 4.829 de persoane au beneficiat de alocatia de sustinere a familiei si 1.431 au beneficiat de indemnizatia de crestere copil. In aceasi perioada Directia de Asistenta Sociala a mai alocat  un numar de 14.694 de ajutoare  pentru incalzire, din care 1010 au fost beneficiari pentru  incalzire cu energie termica.

Conform raportuui prezentata de directorul insitutiei,Sculschi Alexandru, doar doua comisii de furnizori au beneficiat de subventii la programele sociale anul acesta, si anume furnizori servicii sociale in numar de 25 de furnizori si furnizori servicii formare profesionala in numar de 17 furnizori.

In prima jumatate a  anului 2013, Directia de Asistenta Sociala a efectuat 99 de controale, dintre care 13 au fost controale inopinante. In urma controalelor efectuate, din cele 46 de unitati inspectate, doar  17 au indeplinit conditiile corespunzatoare de functionare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-