Published On: Soare, Iul 14th, 2013

334 de soferi au fost amendati in weekend de politistii braileni

Share This
Tags

1303334612-control_politie_rutiera-323x232 copy* In perioada 12 – 14 iulie, sub coordonarea I.G.P.R., politistii din intreaga tara actioneaza pentru prevenirea evenimentelor rutiere si a faptelor ce pot tulbura ordinea si linistea publica *

In zilele de 12 si 13 iulie, politistii structurilor de politie rutiera, ordine publica, prevenire, transporturi si interventie rapida, care au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul nostru pentru reducerea riscului rutier, in special a evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum si prevenirea faptelor ce pot leza avutul public si privat, viata si integritatea corporala a persoanelor.

Pentru asigurarea respectarii regimului legal de viteza si prevenirea evenimentelor rutiere, pe lânga prezenta activa in trafic, politistii rutieri au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atentie deosebita fiind acordata cailor rutiere catre litoral si statiunile turistice montane.

In cele doua zile, politistii au constatat 334 de contraventii (76 fiind pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare), pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 86.620 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 20 de permise de conducere si retras doua certificate de inmatriculare.

Si politisti de la Politia Municipiului, politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 49 de societati comerciale, 65 de producatori particulari, 26 intreprinderi individuale si 34 asociatii familiale au legitimat 199 persoane, dintre care 20 au fost controlate corporal sumar si au controlat in trafic 44 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 63 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 9.040 de lei, 20 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 25 la Legea 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 18 pentru incalcari ale altor norme legale.

Pentru o calatorie cu autovehiculului, in siguranta, politistii braileni recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata carosabilului umed si sa acorde o atentie sporita pietonilor. Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere trebuie evitata oprirea autovehiculelor in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor!

In caz de trafic aglomerat adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, si efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe lânga posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sânge. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

Respectati regimul legal de viteza, intrucât viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in România.

Circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special când se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

Respectati-va partenerii de drum, pastrati-va calmul si nu uitati politetea rutiera!

Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pâna la refacerea totala a capacitatilor psiho – motorii necesare conducerii in siguranta.

Luminile de intâlnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si luneta masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.

Politistii recomanda conducatorilor auto incepatori sa evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari!

Comentarii

comentariu

About the Author

-