Published On: Soare, Iul 7th, 2013

18 echipe in Liga. Rapid si Concordia joaca barajul

teren_fotbal * FRF a decis ca in Liga I raman 18 echipe * Rapid si Concordia joaca un baraj pentru mentinerea in primul esalon *

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a decis, in sedinta de sambata, ca in editia 2013/2014 a Ligii I sa participe 18 echipe, Rapid si Concordia Chiajna urmand sa dispute, in data de 13 iulie, un baraj de mentinere, a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Presedinteel CA al FC Rapid, Ioan Taban, aflat la sediul FRF alaturi de presedintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Marginean, a confirmat ca in Liga I vor fi 18 echipe si ca echipa giulesteana si Concordia vor juca la baraj.

Comitetul Executiv al FRF a hotarat, sambata, ca in primul esalon sa participe 18 formatii, dupa ce, in aceasta saptamana, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instantelor Sistemului National de Licentiere al FRF, de a nu-i permite sa evolueze in Liga I. Dupa decizia TAS, in Liga I erau 17 echipe care indeplinesc criteriile sportiv si de licentiere.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

Cluburile Rapid si Universitatea Cluj, aflate in insolventa, nu au primit licenta pentru Liga I din partea Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF, dar indeplinesc criteriul sportiv, clasandu-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucuresti a amanat pana in septembrie pronuntarea in ceea ce priveste planul de reorganizare a societatii care administreaza clubul.

In schimb, gruparile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au primit licenta, insa au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminand editia trecuta a Ligii I pe pozitiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipa care nu a primit licenta si care a retrogradat in acelasi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistrita. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate avand licenta pentru primul esalon.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat, saptamana trecuta, ca toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neindeplinirii conditiilor de licentiere ar trebui sa fie pregatite pentru a evolua in prima liga sezonul urmator. El a precizat atunci ca o comisie formata din angajati ai LPF si FRF cauta solutii legale pentru ramanerea sistemului competitional cu 18 echipe, pana la sedinta Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-