Published On: vin, Iun 28th, 2013

Ziua Portilor Deschise la Penitenciarul Braila

DSCF3906In fiecare an, la 29 iunie, odata cu praznuirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ocrotitorii sistemului penitenciar romanesc se celebreaza Ziua Personalului din unitatile penitenciare din Romania.

Aceasta zi speciala constituie un bun prilej pentru promovarea la nivel comunitar a traditiilor organizationale ale institutiilor penitenciare, precum si pentru imbunatatirea perceptiei opiniei publice cu privire la rolul si locul lucratorului de penitenciar in societate.

Protocoalele semnate intre Patriarhia Romana si Ministerul Justitiei privind desfasurarea asistentei religioase in sistemul penitenciar – primul, din anul 1993, la articolul 15, iar al doilea, din anul 1997, la articolul 10, prevazand ca “Sfintii Apostoli Petru si Pavel vor fi considerati ocrotitori ai sistemului penitenciar din Romania”, iar Legea 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor, la articolul 77, stipuleaza: “Ziua de 29 iunie se proclama ca zi a personalului din sistemul administratiei penitenciare”.

Evenimentul a fost marcat astazi, 28 iunie, prin organizarea unei intalniri festive cu intreg personalul Penitenciarului Braila, moment in care Dumitru Ionescu, directorul penitenciarului, a transmis mesajul conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor, mesaj de felicitare si apreciere pentru activitatea desfasurata si eforturile depuse in indeplinirea obiectivelor asumate.

Cu aceasta ocazie, 4 ofiteri si 2 agenti au fost avansati in gradul profesional urmator, inaintea implinirii stagiului minim , 5 ofiteri si 6 agenti au fost avansati in gradul profesional urmator, la implinirea stagiului minim si au fost inmanate decoratii si brevete privind acordarea Semnul Onorific „In Serviciul Patriei” pentru 15 ani, 20 ani si 25 ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, unui numar de 4 ofiterii si 10 agenti din cadrul Penitenciarului Braila, in semn de cinstire si apreciere fata de activitatea desfasurata si loialitatea fata de institutia penitenciara.

De asemenea, lucratorilor care au depus in mod constant, eforturi sustinute pentru cresterea standardelor  profesionale privind custodierea si asistenta persoanelor private de libertate de, le – au fost inmanate in semn de recunostinta diplome de merit.

Prin astfel de manifestari, institutia penitenciara isi propune sa sublinieze respectul si aprecierile  sale fata de activitatea profesionala, atitudinea loiala a angajatilor sai precum si  aportul acestora la cresterea performantelor activitatii institutionale, incercand in acelasi timp sa contureze si sa dezvolte, printr-un sistem de valori, norme, traditii si ceremonii, o cultura organizationala eficienta.

In  vederea  marcarii  acestei  zile, astazi a fost organizata  Ziua Portilor Deschise. Accesul in unitate a fost permis in intervalul orar in baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, pasaport), persoanele vizitatoare urmand sa se conformeze regulilor ce privesc accesul in locul de detinere, precum si prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al unitatii. Persoanele cu varsta sub 14 ani vor avea acces doar insotite. De asemenea, vizitatorii vor putea admira, la clubul detinutilor, o expozitie de lucrarii realizate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor ocupationale(goblen, caricaturii  si  icoane).

Sambata 29 iunie, incepand cu ora 10.30, la capela Penitenciarului Braila, preotii Vatra Costel, Mazare Traian si Tudor Gheorghe de la Parohiile Nasterea Domnului si Sfintii Imparati Constantin si Elena, vor oficia o slujba religioasa, la care vor participa atat personalul, cat si persoane private de libertate. Dupa oficierea slujbei, misionarii din parohiile mai sus mentionate vor oferi, persoanelor private de liberate care nu beneficiaza de suport familial, obiecte de uz personal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-