Published On: lun, Iun 3rd, 2013

“Ziua copilului”, sarbatorita cu cantec si voie buna la Movila Miresii

ziua copilului movila miresii* Vineri, 31 mai 2013, la orele 10.00, la Caminul Cultural din localitatea Movila Miresii, s-a desfasurat o actiune dedicata “Zilei Copilului” * Insotiti de cadrele didactice movilene, elevii claselor I – IV de la Scoala Gimnaziala din comuna Movila Miresii, au venit sa ne incante cu glasurile lor cristaline, recitand din versurile din cartea “File… din copilarie” a poetei Cornelia Viju *

In ultima zi a lunii mai, la Caminul Cultural din Movila Miresii a avut loc un eveniment cultural, avand doua motive de sarbatoare: “Ziua Copilului” si lansarea cartii “File… din copilariei” a poetei Cornelia Viju, volum pe care, fiecare elev prezent in sala l-a primit in dar.

Activitatea a inceput cu discursul primarului movilean care a urat un sincer “La multi ani!” micutilor elevi, a adus multumiri si felicitari cadrelor didactice din comuna, fara de care, nu s-ar mentine aprinsa candela din sufletul copiilor si a asigurat inca o data institutia scolara, prin reprezentantul acesteia, director prof. Mirela Brezuica, de mentinerea parteneriatului care exista deja intre cele doua institutii, respectiv Primarie – Scoala, iar poetei Cornelia Viju i-a reamintit ca o va sustine in proiectele sale culturale, asa cum a facut-o mereu.

ziua copilului movila miresii 1Dupa ce a facut o prezentare succinta a cartii si a marturisit celor prezenti cat de mult au emotionat-o poeziile si au facut-o sa se reintoarca cu gandurile in perioada copilariei, prof. Mirela Brezuica i-a surprins pe cei prezenti in sala, precum si pe poeta Cornelia Viju, recitand poezia “Copilaria”. A adresat urari copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie si prof. Vasilica Neacsu, un cadru didactic care i-a fost alaturi poetei Cornelia Viju in realizarea aceastei carti, ocupandu-se de revizuirea textelor si de coperta.

Emotionata de eveniment, Cornelia Viju a adresat multumiri tuturor celor care s-au implicat in reusita acestei zile, oferindu-i prilejul de a sarbatori copilaria intr-un mod placut, cu ajutorul propriilor scrieri.

file din copilaria - cornelia viju“Va multumesc, dragi copii, ca ati ales sa veniti astazi aici si sa-mi incantati sufletul recitand din poeziile mele. Continutul cartii, dupa cum am scris si-n prefata, voua vi se adreseaza si as fi fericita sa aud ca veti parcurge in vacanta care se apropie cu pasi grabiti, toate filele acestei carti. Prezenta calda a voastra, a copiilor, intotdeauna ne va incanta pe noi, parintii si dascalii vostri si ne va aprinde-n suflet acel dor plapand dupa varsta minunata a copilariei, dupa acel portret pe care l-am inramat in inima si spre care privim cu dragoste chiar prin ochii vostri, dragi copii. Zilele trecute, o fetita din clasa a IV-a, care a vazut aceasta carte, a fost curioasa sa ma cunoasca. A intrebat-o pe doamna sa invatatoare, in speta, Florica Munteanu, cum arata o poeta. Invatatoarea a venit la mine, m-a luat de mana si m-a dus in clasa la elevii sai, ca sa ma prezinte. Emotionata de prezenta mea, fetita s-a inrosit toata si m-a intrebat mirata daca eu sunt poeta. Se mira, deoarece eram un om obisnuit, o femeie asemeni mamicii, matusii sau surorii ei. Si era, parca, prea simplu. Este adevarat, uneori ne imaginam ca lucrurile in viata sunt complicate. Si pe acest considerent ne descurajam si nu mai muncim pentru visele noastre. Dar visele, copii, sunt plamadite de gandurile noastre, tocmai pentru a fi implinite! Chiar daca la inceput pare greu, eu va spun ca daca veti continua sa ascultati bataile inimii viselor voastre, intr-o zi, ele se vor implini”, a spus poeta Cornelia Viju.

Comentarii

comentariu

About the Author

-