Published On: mie, Iun 26th, 2013

Zeci de gospodarii inundate in judetul Braila

inundatii* Pompierii au intervenit astazi in comunele brailene Faurei, Ianca si Mircea Voda, acolo unde o ploaie torentiala a dus la inundarea a zeci de gospodarii *

In urma vijeliei care s-a manifestat in partea de vest a judetului, conform atentionarilor meteorologice cod galben, grindina de mici dimensiuni, frecvente descarcari electrice si ploi cu caracter de aversa ce pot depasi 30 l/mp, au fost afectate mai multe sate din judetul Braila.

“Garda de interventie Faurei a intervenit astazi, la ora 07.00, pentru evacuarea apei din curtea unei societati comerciale din localitate. Au fost deteriorate materiale de constructii depozitate in curtea societatii.

La Ianca multe gospodarii au fost inundate. Garda de interventie Ianca si SVSU Ianca au actionat pentru evacuarea apei rezultate in urma averselor de ploaie din curti si locuinte pe strazile Primaverii, Viilor, Mecanizatorilor si Republicii. Pompierii din Mircea Voda au intervenit in comuna pentru evacuarea apei rezulate in urma averselor de ploaie din doua gospodarii. Nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale majore”, a declarat, lt.col. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Conform datelor furnizate de Statia meteo Braila, in intervalul 05.10 – 09.20, in zona localitatii Ianca cantitatile de apa au fost de 83,3 l/mp.

La ora 10.00, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteoriologica pentru perioada 26 iunie, ora 15.00 – 27 iunie, ora 23.00, de averse de ploaie ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat grindina, in jumatatea de est a tarii. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 50 l/mp.

Comentarii

comentariu

About the Author

-