Published On: joi, Iun 27th, 2013

Voluntarii braileni, parteneri ai proiectului “Schimbul de tineri”

11483_4449935626978_483622215_nCentrul de Tineret Tinklub Braila a fost partener in perioada 11-20 iunie 2013 la proiectul “Stage and Exhibition” din Turcia, finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1. Schimb de Tineri. Acesta este al doilea Schimb de Tineri din acest an la care Centrul de Tineret Tinklub este partener.

Cele 6 tari participante la proiect au fost Turcia, Romania, Bulgaria, Lituania, Polonia, Italia. Romania a fost reprezentata de un grup de 5 persoane: liderul de grup, psiholog Patricia Dinca, presedintele Centrului de Tineret Tinklub Braila, Gabriel Eduard Niculita, Alexandru Dobrin Eusebiu, Andra Durbaca si Alexandra Busuioc.

Romania a avut un stand propiu in cadrul unei expozitii multiculturale unde a prezentat bani vechi si noi romanesti, obiecte de artizanat, carti postale, timbre, costume traditionale. La deschiderea oficiala a expozitiei au fost prezenti reprezentanti ai municipalitatii din Büyükçekmece, Istanbul, locatia unde s-a desfasurat proiectul. Liderul de grup, Patricia Dinca s-a numarat printre cei care au taiat panglica la deschiderea oficiala.

O componenta importanta a proiectului a fost constituita de serile culturale ale tarilor participante in care fiecare tara si-a prezentat specificul, traditiile si cultura si a preparat bucate traditionale. In data de 14 iunie, Romania a fost adusa in fata celorlalti participanti prin prezentari care au captivat publicul, dansuri traditionale si bucate specifice. Grupul de tineri romani a creat un moment emotionant cand a urcat pe scena cu drapelul national intonand imnul de stat al Romaniei.

Activitatile din cadrul proiectului au fost bazate pe educatie non-formala si multiculturalitate, acestea reprezentand elemente de baza ale Schimburilor de Tineri.

Anterior acestui proiect, Centrul de Tineret Tinklub Braila, a participat in luna martie la un alt Schimb de Tineri, in Akcay, Turcia. In lunile urmatoare centrul va fi partener in alte trei Schimburi de Tineri dupa cum urmeaza: in luna iulie in Turcia, in luna august in Germania si in luna septembrie in Polonia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-