Published On: joi, Iun 6th, 2013

“Violenta nu te face mai puternic”, actiune de prevenire a delicventei juvenile in scoli

jandarmerie* Astazi, 6 iunie, incepand cu ora 10.00,  Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila a desfasurat o actiune de prevenire a delicventei juvenile, la clasele a IX-a, a X-a si a XI-a din cadrul Liceului Teoretic Mihail Sebastian *

Aceasta actiune s-a derulat in scopul de a sprijini demersul educational, in sensul cresterii si educarii elevilor intr-o societate “Fara violenta !” si are la baza acordul incheiat intre cele doua institutii.

Au fost purtate discutii interactive cu privire la cauzelor generatoare ale violentei si asupra efectelor pe termen scurt, mediu si lung ale violentei asupra personalitatii elevului.

Oamenii legii au dorit sa-i sensibilizeze pe tineri cu privire la respectarea normelor de conduita si a legii, atat pe timpul cat sunt la scoala, cat si in timpul lor liber, acasa sau pe strada.

Specialistii Jandarmeriei Braila au urmarit atragerea audientei spre dialog si expunerea propriei pareri cu privire la violenta si la modul in care trebuie sa actioneze in astfel de cazuri.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul in care trebuie sa evite formele de violenta, iar daca sunt martori sau chiar victime, cum trebuie sa actioneze.

Un aspect esential al acestei actiuni a fost constientizarea elevilor cu privire la faptul ca a fi violent nu inseamna a fi puternic si totodata ca „Violenta nu te face mai puternic !”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-