Published On: mie, Iun 5th, 2013

Viitura de pe Dunare va ajunga si la Braila

E.C. - debit crescut dunare (2)Ploile abundente care au avut loc in Europa, s-au extins catre tara noastra. Se asteapta ca unda de viitura de pe Dunare sa ajunga la Braila in zilele urmatoare.

“Unda de viitura, venita din amonte, a ajuns la intrarea in tara noastra. La Braila va ajunge aproximativ in zece zile. Acum avem o cota de 414 centimetri si un debit de 6.500 de metri cubi pe secunda. Ne asteptam ca debitul sa creasca pana la 12.500 mc/s, iar cota sa ajunga din nou la 600 – 625 centimetri, cum a fost maximul atins pe parcursul acestei primaveri”, a declarat Adrian Turiac, directorul Societatii de Gospodarire a Apelor Braila.

Directorului SGA, a precizat ca se vor inventaria zonele cu probleme de pe digurile din judetul Braila si vor fi intarite cu saci de pamant si fascine de nuiele.

Dunarea a inregistrat la Braila o cota maxima de 617 centimentri in luna aprilie a acestui an. Din aceasta cauza mai multe pasarele de pe faleza au fost avariate, iar podetele au fost prinse, cu cabluri metalice de mal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-