Published On: lun, Iun 24th, 2013

Video: Muzica militara a cucerit in acest weekend Braila

poza 1* In acest weekend, a avut loc la Braila, cea de-a XI-a editie a Festivalului International al Muzicilor Militare * Sute de braileni au participat timp de doua zile la concertele organizate pe malul Dunarii de catre orchestrele militare din Moldova, Iasi, Brasov, Constanta si Braila *

Festivalului International al Muzicilor Militare a strans sute de spectatori dornici sa vada defilarea fanfarelor si sa asculte muzica militara. Programul atractiv, invitatii de seama din mai multe zone ale tarii, au fermecat publicul prezent.

Evenimentul s-a deschis oficial sambata, 22 iunie, cu o parada a celor opt fanfare participante la eveniment, doua din strainatate si sase din tara, organizata ca in fiecare an pe Calea Calarasilor din municipiul Braila.

poza 2

Manifestarea a adus la Braila Orchestra Militara a brigazii 1 Infanterie Motorizata a Orasului Balti – Republica Moldova, Muzica Militara a Fortelor Aeriene – Republica Turcia, Muzica Regimentului 30 Garda “M Viteazu”, Drill Team-ul Regimentului 30 Garda, Muzica Militara a Garnizoanei Iasi, Muzica Militara a Academiei Fortelor Aeriene “H Coanda” Brasov, Muzica Militara a Fortelor Navale Romane Constanta si Muzica Militara a garnizoanei Braila.

Toate cele opt fanfare au cantat si au defilat in acelasi timp pe traseul Calea Calarasilor, Piata Independentei, Faleza Dunarii si Esplanada, unde este programat momentul festiv al inaugurarii celei de-a XI-a editii a Festivalului International al Muzicilor Militare.

Duminica seara a fost organizata o parada a formatiilor participante, pe acelasi traseu, iar de la ora 19.45, pe Esplanada Dunarii, a avut loc spectacolul de gala si festivitatea de inchidere a Festivalului International al Muzicilor Militare, iar in final a avut loc un foc de artificii.

poza 3Muzicile Militare din Romania implinesc, pe 1 iulie 2013, 182 de ani de la infiintare, prima fanfara militara fiind mentionata in Regulamentul Organic din  iulie 1831, la Iasi, in cadrul Strajei Pamantesti.Trebuie subliniat faptul ca Festivalul International al Muzicilor Militare desfasurat an de an la Braila este singurul eveniment de acest gen organizat in Romania.

Festivalul International al Muzicilor Militare din Braila se desfasoara sub bagheta colonelului Valentin Neacsu – Seful Serviciului Muzicilor Militare din Romania si a colonelului Petrea Gogu – Seful Muzicii Militare a Garnizoanei Braila.

  

Comentarii

comentariu

About the Author

-