Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Vezi aici cine se vrea director la TMF

Satui de Sabados, ploiestenii l-au gonit spre Braila

Lucian_Sabados1Stagiatura lui Luician Sabados, care vrea un fotoliu calduros in fruntea Teatrului Dramatic “Maria Filotti”, a fost presarata cu destule scandaluri, unele dintre ele nefiind pe placul administratiei locale din Ploiesti. Astfel se face ca, la finele lunii septembrie 2012, primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, saturat de tot mai multe informatii care ii parvin in legatura cu activitatea defectuoasa a lui Lucian Sabados, fost director al Teatrului “Toma Caragiu” Ploiesti, a solicitat efectuarea unui audit la institutia de cultura, care se afla in subordinea Consiliului Local Municipal Ploiesti. Edilul a luat aceasta decizie ca urmare a nemultumirilor legate de modul in care conducerea Teatrului a gestionat banii primiti in ultimii ani de la Consiliul Local. De asemenea, au existat si nemultumiri si din partea angajatilor.

“Am cerut audit la Teatrul Toma Caragiu. Exista nemultumiri legate de activitatea de aici. Institutia a beneficiat de nenumarate fonduri si suntem curiosi de ce nu se afla la nivelul care era de asteptat in urma acestor investitii. Au existat reclamatii si din interior”, dupa cum declara, miercuri, 26 septembrie 2012, Iulian Badescu, primarul municipiului Ploiesti.

Gestionarea fondurilor de la Consiliul Local si faptul ca ca anumiti subalterni s-au plans de colaborarea cu el l-au adus in atentia conducerii Primariei. Pe langa proasta gestionare a banilor, Lucian Sabados a mai avut proasta inspiratie de a aparea intr-un clip electoral al fostului primar, contracandidatul lui Badescu, care se pare ca nu i-a garantat o relatie prea buna cu actuala conducere a Primariei Ploiesti.

In cea de a doua saptamana a anului 2010, a fost infiintat, pentru prima data in Prahova, un organism cu scopul de a coordona si oferi sprijin tuturor comitetelor de parinti existene in unitatile de invatamant din judetul Prahova. Si cum nu se putea altfel, iata ca functia de presedinte al acestui organism a fost ocupata de nimeni altul decat Lucian Sabados. Acesta se pare ca mai ocupa si scaunul de presedintele al comitetului de parinti la Colegiul National „Mihai Viteazul”, in aceasta insitutie de invatamant studiind Radu Sabados, fiul celui care ravneste la sefia teatrului brailean.

Observand ceea ce vrea Lucian Sabados, zicala din popor “Aschia nu sare departe de trunchi” se aplica si-n familia fostului director al teatrului ploiestean. Fiul sau, Radu Sabados a candidat pentru postul de primar al elevilor, avand de mic aspiratii inalte si bazandu-se pe relatii tatalui sau, care era si director de teatru si seful parintilor din Prahova.

 Sabados imbina politica cu administratia, spre confortul lui

Regizorul Lucian Sabados numeroase bile negre, intre acestea numarandu-se acuzatia ca s-a implicat in campania electorala a fostului primar din Ploiesti, Andrei Volosevici. Sabados a fost protagonistul clipului electoral pe care l-a realizat pentru contracandidatul actualului edil al Ploiestiului. Mai mult, surse apropiate fostului director de teatru ne-au marturisit ca aceasta s-a implicat activ in campania actualului presedinte Traian Basescu.

Unul din motivele din spatele demisiei lui Lucian Sabados de la teatrul din Ploiesti este auditul la care a fost supus in septembrie anul trecut. Primarul se plangea la acea data de faptul ca fondurile alocate teatrului de catre Consiliul Local au fost prost gestionate. Nici angajatii nu s-au declarat incantati de felul in care era manevrata activitatea teatrului de catre Lucian Sabados. Cu toate astea, fostul director crede ca poate sa vina in Braila sa faca aceleasi greseli cu Teatrul Maria Filotti.

“Este un act unilateral o demisie, mi-am depus demisia si mi-a fost acceptata la nivelul primarului municipiului Ploiesti. A luat act de ea si a acceptat-o. Explicatia reala este, pur si simplu, faptul ca, dupa 21 de ani de coducere, apare o oarecare oboseala, un anumit stres. Este ceea ce le-am spus si colegilor si cred ca, la un moment dat, vremurile s-au mai complicat si atunci mi-am dat seama ca trebuie sa imi menajez in primul rand sanatatea: si sanatatea mentala si sanatatea fizica”, a declarat in 2012 Lucian Sabados pentru o publicatie locala din Ploiesti.

La mometul la care Sabados si-a dat demisia, in noiembrie anul trecut, acesta afirma ca sanatatea lui mentala este mai importanta decat functia de conducere a teatrului din Ploiesti. Cu toate astea, Sabados se pare ca s-a razgandit si crede ca poate sa faca fata aceleiasi meserii, de aceasta data in Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-