Published On: mie, Iun 12th, 2013

Veste buna: Statul a primit milioane de euro pentru prevenirea inundatiilor

inundatiiRomania va putea implementa un sistem informatic pentru managementul integrat al apei, dupa ce Comisia Europeana (CE) a aprobat alocarea sumei de 54 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului “Watman”, potrivit comunicatului transmis de catre conducerea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Beneficiarul proiectului “Watman – Sistem informatic pentru managementul integrat al apei – Faza I” este Administratia Nationala “Apele Romane”, iar investitia totala se ridica la 63 milioane de euro. Proiectul este finantat in cadrul Fondului de Coeziune, iar partea de cofinantare va fi asigurata de catre beneficiar.

Proiectul contribuie la indeplinirea obiectivelor POS Mediu, Axa prioritara 5 – “Dezvoltarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale in zonele cele mai expuse la risc” din domeniul major de interventie 1 – “Protectia impotriva inundatiilor prin dezvoltarea unui management durabil al inundatiilor, in zonele cele mai vulnerabile” din cele 11 bazine hidrografice: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges – Vedea, Buzau – Ialomita, Siret, Prut – Barlad si Dobrogea – Litoral.

Lucrarile, echipamentele si dotarile propuse a fi realizate si achizitionate conduc la stabilirea unei baze adecvate de infrastructura la nivel national pentru prevenirea inundatiilor si atenuarea consecintelor distructive ale acestora.

Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populatiei, aproximativ 1,5 milioane de locuitori, urmand sa beneficieze de protectie impotriva inundatiilor in zonele de interventie. Implementarea proiectului va reduce riscul de producere a inundatiilor cu 7% in bazinele hidrografice vizate in cadrul proiectului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-