Published On: mie, Iun 5th, 2013

Veste buna pentru angajatii romani

tichete-de-masaAngajatii care primesc tichete de masa, in sfarsit, au parte de bucurii. Guvernul are o veste buna pentru ei.

Valoarea nominala a tichetului de masa a fost majorata prin indexare, iar cea a tichetului de cresa a crescut. Masurile au fost deja aprobate printr-un ordin al ministrului Muncii, si vor aplica imediat ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a aprobat in 14 mai, ordinul care prevede majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masa de la 9 la la 9,35 de lei, precum si a valorii sumei lunare care poate fi acordata de angajatori sub forma tichetelor de cresa, de la 400 la 420 de lei.

Valoarea nominala indexata a unui tichet de masa se stabileste, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 142/1998, in functie de evolutia indicelui preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de cresa se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii 193/2006, tinand cont de evolutia indicelui lunar al preturilor de consum total, a precizat ministrul Campeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-