Published On: mie, Iun 26th, 2013

V. Ponta: “Vor fi desfiintate aproape 60.000 de posturi vacante”

Victor_ponta_ovidiu_micsikGuvernul va aproba in sedinta de miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care vor fi desfiintate aproape 60.000 de posturi vacante, pastrate in urma aplicarii principiului angajarii unui singur functionar la sapte posturi vacantate, a anuntat premierul Victor Ponta.

“Vor fi desfiintate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, pastrate in general in diverse structuri pe acel principiu unu la sapte si pentru pastrarea functiilor de conducere care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi, chiar si vacante”, a precizat Victor Ponta.

Guvernul a decis in 2009, prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu FMI, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie. Exceptie fac cateva institutii militare, sanatatea si educatia.

“Sunt cele doua exceptii mari. Mai avem, sigur, anumite institutii militare care au un alt regim, dar vorbesc de cele doua mari sisteme importante, sanatatea si educatia. In acest fel putem sa revenim la regula unu la unu, de la aceea regula, unu la sapte, care a avut si efecte benefice, dar a avut si foarte multe efecte imposibile practic,care in special la sanatate si educatie au produs grave dezechilibre”

Comentarii

comentariu

About the Author

-