Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Un brailean ar putea fi viitorul presedinte al Frantei!

pierre moscoviciCandidatul stangii din Franta, in anul 2017, va fi cu siguranta Pierre Moscovici, actualul ministru al Finantelor, asta in cazul in care Francois Hollande nu isi doreste un al doilea mandat la Elysee. Infobraila a publicat in luna februarie un articol referitor la originea braileana a lui Mosocvici, tatal acestuia fiind nascut in orasul de la Dunare. Ministrul nu si-a ascuns niciodata ambitiile de a deveni seful statului francez.

Pierre Moscovici, parlamentar francez si ministru al Finantelor din mai 2012, s-a nascut in anul 1957 si a fost numit de presa franceza “Creierul campaniei lui Hollande”. Pierre este cunoscut in Franta drept “ideologul Partidului Socialist”.

Tatal actualului ministru francez, Serge Moscovici, una din cele mai proeminente figuri ale psihosociologiei mondiale, s-a nascut la Braila, la data de 14 iunie 1925. Serge era fiul unui negustor de cereale din orasul de la Dunare, parasind Romania in anul 1947.

Pierre Moscovici este unul dintre intelectualii de vaza din Partidul Socialist Francez si unul dintre cei mai aprigi oponenti ai fostului presedinte francez Sarkozy, publicand in anul 2009 “Misiune imposibila? Cum il poate invinge stanga pe Nicolas Sarkozy in 2012.”
Radacinile brailene ale lui Moscovici reprezinta o mandrie pentru politicianul roman. Pierre, in timpul mandatului sau de Raportor al Parlamentului European pentru Aderarea Romania, a declarat in plenul Parlamentului ca se simte pe “jumatate roman”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-