Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Un brailean a uimit Spania: Castelul sau de nisip atractie turistica pe plaja din Valencia

Share This
Tags

castel VAlencia braileanDe mai bine de 10 ani a parasit Braila in cautarea unui trai decent, stabilindu-se in Spania. Absolvent al Facultatii de Arhitectura din cadul Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi, Alin Hangu locuieste in Valencia, unde, sprijinit de autoritatile locale, construieste adevarate monumente arhitectonice din nisip. Un adevarat maestru in aceasta arta, Alin a uimit intreaga peninsula Iberica.

Castelul de nisip, construit pe plaja din Valencia, atrage numerosi turisti, care sunt uimiti de modul in care constructia a fost realizata, dar si de faptul ca aceasta rezista intemperiilor si persoanelor care isi doresc sa il strice.

In fiecare zi, braileanul vine pe plaja, descult, cu un rezervor de apa si un furtun pentru a uda castelul, cu scopul de a il proteja de eroziunea vantului. Tanarul urca pe castelul mai inalt decat un om, fara a il darama.

“Il ud cu apa pentru ca sa nu il roada vantul. De trei ani construiesc castele din nisip, ajutat de un prieten, tot din Romania. Sunt constructor de meserie. Cu timpul am observat ca turistilor le plac astfel de constructii”, a marturisit Alin.
Turisti din intreaga Europa se pozeaza cu edificiul din nisip, faima acestuia trecand de hotarele Spaniei.

castel Valencia brailean2.php“Nu am vazut asa ceva in viata mea. Sunt din Croatia si chiar e ceva foarte frumos. Ma mir cum de rezista, nu il darama vantul sau oamenii rau intentionati. L-am vazut pe tanar in fiecare zi cum il uda, cum are grija de el, e miticulos”, a declarat Tomislav, originar din Dubrovnik.

In afara celor care apreciaza castelul din nisip sunt si persoane care si-ar dori sa il vada la pamant si fac tot ce se poate in acest sens, dupa cum spune chiar constructorul.
“Sunt si oameni care vor sa il strice, il lovesc cu picioarele. Altii cheama Politia din rautate, imi fac reclamatii ca ocup spatiul public. Dar castelul rezista”, a adaugat Hangu.
Dupa constructia de pe plaja din Valencia au inceput sa vina si banii, Alin fiind sprijinit de autoritatile locale dar si turistii cu dare de mana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-