Published On: mar, Iun 11th, 2013

Turcii, rapirea si cei 50.000 de euro de la Braila. Istoria unei afaceri “murdare”

Ahmet HosPatronii de origine turca ai S.C. Beyler S.A. , cel mai mare producator de usi metalice din Romania, Ahmet si Osman Hos-tata si fiu- au fost ridicati de mascati in aceasta dupa-amiaza in urma unor descinderi facute in capitala si in judetul Ilfov.

Cei doi l-au rapit in urma cu doi ani pe un om de afaceri turc, sechestrandu-l intr-un imobil. Dupa ce au cerut o recompensa de 50.000 de euro de la sotia afaceristului, care a si adus banii la Braila, tatal si fiul l-au transportat spre Bucuresti pe barbatul rapit, insa acesta a sarit din masina, reusind sa scape.

Afacerea “Bey-City”-un pagubit a incercat sa isi dea foc

In 2012 zeci de galateni s-au luptat in instanta cu “Beyler” dupa ce au fost “tepuiti”.

90 de galateni au “inghitit momeala” aruncata de firma turceasca “Beyler”. Acestia au platit firmei sume foarte mari pentru achizitionarea unor apartamente in blocuri care nici nu au fost finalizate. O parte dintre pagubiti si-au vandut vechile locuinte, apoi au facut credite la banci pentru a putea plati pentru noul apartament. Acum, galatenii care au cazut in plasa turcilor de la “Beyler” sunt plini de datorii, fara un acoperis deasupra capului, asta pentru ca turcii s-au facut nevazuti “in negura timpului”.

Chiar langa magazinul Praktiker din Galati, firma producatoare de usi metalice “Beyler” urma sa ridice un complex imobiliar format din patru blocuri. Numai ca, dupa ce au primit banii de la viitorii proprietari, turcii au ridicat cateva nivele, dupa care au disparut cu desavarsire. In 2011, Curtea de Apel Galati a stabilit ca cei 90 de galateni care au platit intre 70.000 si 120.000 de euro pentru achizitia de apartamente in complexul BeyCity nu au dreptul la incheierea unor contracte de vanzare-cumparare.

Dupa decizia instantei, multi galateni nu au mai rezistat socului, mai ales ca au platit integral sumele cerute de constructor. Unul dintre pagubiti, Nicolae Dobranis, a incercat sa se sinucida dandu-si foc, dupa ce mama acestuia a murit in urma stresului cauzat de scandalul BeyCity.

Rapirea

Osman HosTurcii l-au rapit si apoi sechestrat pe un conational in subsolul unui imobil, cu scopul de a afla informatii despre oamenii de afaceri de origine turca din judetul Galati. Ahmet si Osman i-au cerut sotiei barbatului o rascumparare in vaoare de 50.000 euro.

La data de 21 ianuarie 2011 turcii l-au rapit pe omul de afaceri, sub amenintarea unei arme de foc, i-ar apoi l-au tinut legat in subsolul unei cladiri. Rapitorii i-ar fi reprosat barbatului ca nu a respectat conventia care il obliga sa achizitioneze marfa de la societatea comerciala unde cei doi erau asociati.

A doua zi, in data de 22 ianuarie, sotia cetateanului turc rapit a retras de la o banca din capitala 50.000 de euro, bani necesari rascumpararii sotului, dupa ce a vorbit la telefon cu acesta. Turcul fusese amenintat de conationalii sau ca va fi impuscat in cap. Conform indicatiior primite de la rapitori prin SMS, femeia a dus geanta cu bani in judetul Braila, lasand-o langa o statie de autobuz dezafectata.

Plata fiind facuta, rapitorii l-au transportat pe turc la Bucuresti, insa, pe drum, barbatul sechestrat a reusit sa deschida portiera autoturismului si sa fuga, ascunzandu-se intr-un mijloc de transport in comun.

Comentarii

comentariu

About the Author