Published On: mie, Iun 26th, 2013

Tricolorul a fost arborat in berna de Ziua Drapelului National

SONY DSCAstazi, pe platoul din fata Primariei, au avut loc manifestarile dedicate Zilei Drapelului National.

Drapelul a fost transportat inca de aseara la Catedrala Nasterii Domnului acolo unde astazi dimineata a avut loc sfintirea lui de catre Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In jurul orele 9.00 Drapelul a fost dus in Piata Independentei acolo unde a avut loc intalnirea cu oficialitatile civile si militare.

La eveniment au participat primarul Aurel Simionescu, prefectul Mihaela Marcu, comandatul garnizoanei Braila, inspectorul sef al Politiei Braila dar si preoti si alte oficialitati locale.

De asemenea au fost prezenti si reprezentanti ai Centrului Militar Zonal, Directiei Judetele de Informatii, Oficiul Judetean de Telecomunicatii Speciale Braila, partide parlamentare, cadre militare in rezerva si in retragere si veterani de razboi.

In cadrul acestui eveniment a fost citita Hotararea de Guvern pentru declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu national pe teritoriul Romaniei.

SONY DSC

Anul acesta ziua Drapelului National nu a fost celebrata cu mare fast deoarece ziua de 26 iunie 2013 a fost declarata zi de doliul national pe teritoriul tarii noastre, in urma accidentului din Muntenegru in care au decedat 19 romani astfel tricolorul a fost arborat in berna iar cei prezenti la festivitate au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor din Muntenegru. Totodata, din programul dedicat Zilei Drapelului a fost scoasa si defilarea militarilor.

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, aceasta zi a fost marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-