Published On: joi, Iun 13th, 2013

Traseismul politic a fost interzis in Constitutie

chiuariuAstfel, mandatul unui deputat sau senator inceteaza la data demisiei din partidul politic sau formatiunii politice din partea caruia a fost ales sau la data inscrierii in alta partid., potrivit articolului 70, alineatul 2, dupa adoptarea amendamentului propus de Tudor Chiuariu.

“Nu putem candida pentru un partid si activa, in Parlament, pentru altul”, a explicat Tudor Chiuariu despre amendament.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, joi, amendamentul propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu prin care este instituit acelasi regim pentru combaterea traseismului politic in cazul parlamentarilor precum cel existent in cazul primarilor, scrie Mediafax.

Amendamentul a fost adoptat cu 20 de voturi pentru si prevede ca mandatul parlamentarului inceteaza inclusiv in momentul in care senatorul sau deputatul isi da demisia din partidul pe listele caruia a fost ales.

Amendamentul reglementeaza inclusiv situatia in care un parlamentar se inscrie intr-un alt partid politic, senatorul sau deputatul pierzandu-si mandatul.

“Nu putem candida pentru un partid si activa, in Parlament, pentru altul”, a explicat Tudor Chiuariu despre amendament.

“Deputatul sau senatorul care paraseste partidul sau formatiunea politica pe ale caror liste este ales, pierde odata cu plecarea din partid si mandatul de deputat sau senator. Daca este exclus, intr-adevar regula nu se aplica”, a mai explicat senatorul PNL.

Tudor Chiuariu a precizat, de asemenea, ca, in cazul in care un deputat sau senator isi pierde mandatul, locul lui va fi lua de urmatorul candidat de pe liste.

Comentarii

comentariu

About the Author

-