Published On: Soare, Iun 2nd, 2013

Taxele si impozitele au fost stabilite conform legii

circ la clmIn sedinta de vineri a Consiliului Local Municipal, s-a votat in unanimitate proiectul privind stabilirea taxelor si impozitelor locale aplicabile in anul fiscal 2013. Un lucru remarcat de consilierul municipal Simona Draghincescu a fost ca aceasta prevedere a fost votata pentru prima data in ultimii 23 de ani conforlegislatiei, adica pana pe 31 mai, motiv pentru care aceasta a felicitat administratia locala.

Dan Paun, consilier din partea Partidului Ecologist Roman, a precizat ca din nefericire, apar situatii aberante in care cuantumul unui impozit al unui bun mobil poate fi  de 30 – 40% din valoarea bunului, solicitand sa I se comunice in scris cum stau lucrurile de fapt.

“Este evident ca trebuie sa majoram taxele si impozitele cu 6%. Este o indexare pe care Consiliul Local Municipal nu a mai facut-o de 3 ani. Sunt taxe si impozite in zona intreprinzatorilor privati, unde pe aceasta perioada de criza, ar trebui sa ne aplecam asupra lor. Sa le corectam. Eu cred ca ar trebuie sa mai reflectam asupra modului in care colectam taxele si impozitele. Este drept ca nu putem priva nici bugetul local de venituri, pentru ca nevoia de venituri este evidenta. Numai ca o alta forma de colectare, in alte cuantumuri, ar putea fi stabilita astfel incat sa dam si posibilitatea intreprinzatorilor privati de-a fi relaxati fiscal, din punct de vedere al taxelor si impozitelor locale, in asa maniera incat semnalul de dezvoltare economica in Braila sa plece de astazi”, a declarat Daniel Mitrofan.

Pe de alta parte, primarul Aurel Simionescu a precizat ca municipalitatea acorda o serie de facilitati celor care investesc, care creaza locuri de munca.

“In legatura cu numarul taxelor si impozitelor, noi avem Codul fiscal, aprobat ca lege a Romaniei, si in el nu potem face modificari. Exista o diversificare de dorinte ale cetatenilor, spre exemplu fotografierea la starea civila. Unii vor sa faca numai fotografii, altii sa filmeze. Atunci apare o discutie, de fiecare data, cand este vorba despre serviciul pe care trebuie sa-l primeasca respectivul cetatean”, a spus Aurel Simionescu.

Desi consilierii Dorin Petrea si Daniel Mitrofan s-au abtinut de la votare, proiectul de hotarare a trecut fara nicio problema.

Comentarii

comentariu

About the Author

-