Published On: Soare, Iun 23rd, 2013

Sute de braileni sarbatoresc astazi Rusaliile

images* Duminica Mare, cunoscuta si sub numele de Pogorarea Sfantului Duh, este sarbatoarea crestina care incheie Ciclul Pascal *  Ea se suprapune cu sarbatoarea popular a Rusaliilor *

Duminica Cincizecimii, numita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea anuala a pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, eveniment pe care il istorisesc “Faptele Apostolilor”. Este, totodata, sarbatoarea intemeierii Bisericii crestine, pentru ca, in aceeasi zi, in urma cuvantarii insufletite a Sfantului Apostol Petru, s-au convertit la crestinism aproximativ 3.000 de oameni, care au alcatuit cea dintai comunitate crestina din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai tarziu.

Rusaliile sunt sarbatorite la zece zile dupa Inaltare si la 50 de zile dupa Paste, evenimentul avand loc cand evreii isi serbau si ei praznicul Cincizecimii.

Duhul Sfant, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru inceput acestia capatand marea putere de a grai in limbi straine, necunoscute de ei pana atunci. Spre mirarea multor oameni aflati in Ierusalim, cei 12 au inceput sa faca invatatura Mantuitorului cunoscuta catre popoare, in diferite limbi, desi acesti ucenici erau cunoscuti de multi dintre cei prezenti ca fiind evrei simpli, in niciun caz preocupati de invatarea limbilor straine (trimiterea Duhului Sfant peste ucenicii sai o vestise mai demult Mantuitorul).

* Politistii braileni, la datorie de Rusalii *

Pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, in minivacanta de Rusalii, comanda Inspectoratului de Politie Judetean Braila a dispus suplimentarea numarului de politisti care sa actioneze in preajma lacasurilor de cult si in zonele de agrement din municipiul si judetul Braila.

In perioada 22 – 24 iunie, cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor, aproape 200 de politisti de la ordine publica, rutiera, transporturi, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate si investigarea fraudelor vor actiona, zilnic, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor obisnuite, necesare asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestei sarbatori.

Astfel, in aceasta perioada, vor fi constituite 75 de patrule de ordine si siguranta publica, dintre care 23 pedestre si 52 auto, care vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Totodata, politistii rutieri vor actiona pe 9 tronsoane de drumuri nationale si europene si vor utiliza 10 autospeciale dotate cu aparate radar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-