Published On: joi, Iun 6th, 2013

Strazile din Braila se surpa pe zi ce trece

surpare strada plevnaDaca in cursul zilei de azi, Infobraila a prezentat intr-un material situatia in care se afla strazile din municipiu, edilul orasului a decis sa ne dezvaluie misterul din spatele surparilor care au luat amploare: vechimea orasului si a infrastructurii.

Una dintre strazile principale ale municipiului, Plevna, artera pe care este situat si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie se degradeaza pe zi ce trece. Iata ca ieri inevitabilul s-a produs si o imensa groapa de trei metri si-a facut aparitia. Locuitorii de pe aceasta strada sunt ingroziti de ceea ce au putut vedea cu ochii. Le este teama ca nu cumva toata strada sa se surpe si casele lor sa dispara.

Nefericitul incidentul s-a produs dupa ce o conducta de apa, pusa in urma cu o saptamana, s-a spart. In miez de noapte, locuitorii au ramas fara apa potabila si strada a inceput sa se surpe. Imediat, oamenii au sunat la Compania de Utilitati Publice “Dunarea”, insa au fost necesare ore bune pentru ca situatia sa se remedieze.

“Nu-mi vine sa cred ce vad in fata ochilor. Asa ceva nu este posibil. Mi-e teama sa nu se intample ceva si mai rau, adica sa apara cratere pe toata strada si casele noastre sa dispara. Casa mea este exact in zona unde s-a surpat strada. Din cauza asta, peretii de la locuinta mi s-au crapat si mi-e teama ca nu cumva in timp de noapte casa sa se prabuseasca peste mine”, ne-a zis un locatar de pe strada Plevna.

Autoritatile locale nu au putut face nimic mai mult decat sa monteze un indicator prin care oamenii care ajungeau in respectiva zona erau avertizati ca strada este inchisa. Cu toate ca era necesar sa se intervina rapid, iata ca la 12 ore dupa producerea avariei, pe strada inca se lucra, craterul devenind de 3 ori mai mare.

Precizam ca proiectul de reabilitarea a strazii a inceput in urma cu o luna, imediat ce vremea s-a incalzit. Timp de doua saptamani, oamenii au fost nevoiti sa suporte praful si zgomotul, iar salvarile care veneau la Maternitate erau dirijate pe o alta strada. Cand abia au rasuflat usurati ca au din nou apa la robinete, iar santierul s-a mutat din zona lor, problemele oamenilor reincepand.

Primarul doreste refacerea infrastructurii

Aurel Simionescu a marturisit in cadrul unei conferinte de presa ca vina apartine infrastructurii prost concepute, dar si a populatiei care prin numaroasele racordari la diferite conducte au produs avarii.

“Aceste strazi vor intra in reabilitare, pe un proiect de mediu. La momentul actual se lucreaza pe Rahova, dar se va interveni in aceasta situatie in locatia unde s-a surpat pe Plevna. Toata infrastructura va face obiectul unei astfel de actiuni. Cand lucram pe Grivita si se surpau toate de jur imprejur, eu am spus ca daca asa se intampla aici, statistic discutand, lucrurile sunt identice in oras. Pe orasul vechi vom avea de intervenit cu certitudine. Sunt conducte de 40, 60 de ani, pe Grivita erau din 1932. Atunci cand s-a pus conducta erau 100 de insi racordati la ea, acum sunt 500 de insi. Fiecare s-a racordat cum a crezut, pe unde a crezut. Pentru ca daca ati vazut acum, pe sistemul nou, nu se mai racordeaza fiecare unde vrea. Acum se fac acele camine comune si se reduce cam la o treime numarul de intepaturi in teava principala”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Edilul a marturisit faptul ca toate aceste strazi sunt practic ciururite de sute de racordari, motiv pentru care infrastructura este foarte subreda, lucru dovedit de altfel, in reabilitarea Grivitei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-