Published On: mie, Iun 5th, 2013

Steaua, la mana celor de la UEFA

FOTBAL - LIGA EUROPA - STEAUA BUCURESTI - EKRANASPresedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca UEFA nu a trimis deocamdata niciun document oficial in ceea ce priveste participarea echipei Steaua in Liga Campionilor, precizand ca, in plan intern, LPF este institutia care poate lua o decizie in acest sens.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marti, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul “Valiza”, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva. Becali a primit doua pedepse de cate trei ani pentru dare de mita si una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de coruptie in fotbal, UEFA ar putea dicta sanctiuni impotriva echipei Steaua, campioana Romaniei. Totodata, dosarul “Valiza” ar putea fi reanalizat si de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, tinand cont ca exista o decizie definitiva a instantei.

Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere si Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, au anuntat ca Steaua va fi exclusa din cupele europene in urma unei discutii cu camera ascunsa.

“Steaua este la mana UEFA si la mana Ligii. In Europa va fi exclusa, pe plan european e sigur. In Romania o mai bijbiim noi. Nu cred ca Liga va fi in stare s-o retrogradeze pe Steaua”, a spus Viorel Duru intr-o discutie cu camera ascunsa la Romania TV.

Si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a confirmat in aceeasi discutie: “Steaua, exclusa pentru un an, pentru 3, pentru 5. El a fost condamnat pentru coruptie. Sigur ca el a spus ca sint bani pentru premiere. Dar aia zic ca a mintit: cu terenuri, cu nu stiu ce. Aia o sa zica : «De ce nu s-au dat banii oficial, prin banca?» Au gasit valiza”.

“Pe plan intern interesati-va la liga, ei sunt cei care se ocupa. Pe plan international, pana la ora asta nu am primit niciun demers de la UEFA, nu stiu ce se se va intampla”, a declarat Sandu.

Totodata cluburile Steaua si FC Vaslui au fost sanctionate de Comisia de Disciplina cu cate 20.000 de lei penalitate sportiva pentru incidentele provocate de suporterii proprii la partidele cu FC Brasov, respectiv CSMS Iasi, din etapa a XXXIV-a a Ligii I, informeaza site-ul oficial al LPF.

Gruparile au fost sanctionate deoarece fanii au introdus si folosit materiale pirotehnice in incinta arenelor sportive.

In cadrul aceleiasi sedinte, Comisia de Disciplina a ratificat sanctiunea disciplinara dictata de clubul FC Vaslui impotriva jucatorului Danut Coman.

Comentarii

comentariu

About the Author

-